24 Ocak 2008 Perşembe

ANNEMIN DOGUM GUNU SOFRASI...

VE ISTE ANNEMIN DOGUM GUNU SOFRASINDAN GORUNTULER VE TARIFLER...
  • TEREYAGLI ACMA

  • HASHASLI ACMA

  • KIYMALI KOL BOREGI

  • PEYNIRLI MILFOY BOREK

  • KIYMALI EL ACMALI BOREK

  • YAPRAK SARMASI

  • PATATES YUVASINDA YOGURT SOSLU HAVUC

  • VE BENIM OZEL "ANNEM" BISKUVILERIM

TABIKI DUN YAYINLAYIP TARIFINI VERDIGIM PASTAMDA VARDI AMA ONU O KADAR CABUK KESIP TUKETTILERKI RESMINI CEKEMEDIM. ALLAHTAN GOTURMEDEN CEKIP YAYINLAMISIM...YOKSA KAHROLURDUM...HERSEY COK GUZELDI, YEDIK, ICTIK, GULDUK... ALLAH EN KOTU GUNUMUZU O SEKILDE YAPSIN...

MALESEF HERSEYI BEN YAPMADIGIM ICIN BUTUN YIYECEKLERIN TARIFINI VEREMIYECEGIM. BENIM PASTA VE BISKUVILERIMIN TARIFI ZATEN SAYFAMDA. HASHASLI ACMANINDA TARIFINI DAHA ONCE VERMISTIM http://capankizimutfakta.blogspot.com/2008/01/hashasli-acma.html . BURAYA TIKLAYARAK ULASABILIRSINIZ. ALABILDIKLERIMIN TARIFI ISE SOYLE ...

KIYMALI EL ACMALI BOREK : YIGENIM'DEN...( OKTAY USTA'DAN )

HAMURU ICIN :

3 BARDAK UN

1 TATLI KASIGI TUZ

1 BUCUK CAY BARDAGI SIVIYAGI

ALDIGI KADAR ILIK SU

IC HARCI ICIN :

300 GRAM KIYMA

3 KURU SOGAN

TUZ, KARABIBER, KEKIK VE SIVIYAGI

YAPILISI :

KARISTIRMA KABINA UNU VE TUZU ALIP ILIK SU ILAVE EDEREK KULAK MEMESI KIVAMINDA HAMUR YOGURUYORUZ. UZERI KAPALI BIRAZ DINLENDIRDIKTEN SONRA HAMURU TEZGAHA ALIP YUFKA BUYUKLUGUNDE ACIYORUZ. UZERINE SIVIYAGINI DOKUP HERTARAFINA SURUP 2 DAKIKA BEKLETIYORUZ. SONRA ELIMIZLE HAMURUN HER TARAFINDAN CEKIP INCECIK OLMASINI SAGLIYORUZ. SAG VE SOL KANATLARINI ORTADA BULUSTURUP TEKRAR SIVIYAGI SURUYORUZ. BU SAYEDE HAMURUN IKI KAT OLMASINI SAGLAMIS OLUYORUZ. BIR TAVAYA SIVIYAGI KOYUP DOGRANMIS SOGANLARI KAVURUYORUZ. PESINDEN KIYMAYI KOYUP AZ DAHA KAVURUYORUZ. TUZUNU VE BAHARATLARINI ILAVE EDIP OCAKTAN ALIYORUZ.BIRAZ SOGUDUKTAN SONRA HAMURUN UZERINE BIR UCUNDAN BASLAYIP KIYMALI HARCTAN UZUNLAMASINA KOYUP IKI TUR SARIP KESIYORUZ. HAMUR BITENE KADAR BU ISLEMI UYGULUYORUZ. FIRIN TEPSISINE KOYDUGUMUZ BOREKLERIN UZERINE YUMURTA SARISI SURUP SUSAM SERPIYORUZ. ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA KIZARANA KADAR PISIRIYORUZ. TADI KITIR KITIR KIYMALI BIR BOREK OLUYOR. MELTEMCIGIM, ELLERINE SAGLIK..

PATATES YUVASINDA YOGURT SOSLU HAVUC : YIGENIM'DEN ( OKTAY USTA'DAN )

MALZEMELER :

A PATATES

2 HAVUC

1 TUTAM DEREOTU

1 KASE YOGURT

4 KASIK SIVIYAGI

TUZ, KARABIBER, SARIMSAK

YAPILISI :

PATATESLERI HASLAYIP ILK SICAKLIGI CIKTIKTAN SONRA KABA RENDELIYORUZ. UZERINE TUZ, KARABIBER VE SIVIYAGINI KOYUP KARISTIRARAK YUMUSAK BIR KIVAMDA HARC ELDE EDIYORUZ. CEVIZ BUYUKLUGUNDE PARCALAR KOPRTIP YUVARLIYOR, KIYILMIS DEREOTUNA BULUYORUZ. ICINI PARMAGIMIZLA OYUP CANAK SEKLINE GETIRIYORUZ. HAVUCU RENDELEYIP AZ YAGDA 4 DAKIKA SOTELIYORUZ. BIRAZ SOGUDUKTAN SONRA YOGURT, TUZ VE SARIMSAK KATIP KARISTIRIYORUZ. BU HARCIDA PATATESLERIN ICINE DOLDURUP KALAN DEREOTUNU UZERINE SERPIYORUZ. MELTEMCIGIM YINE ELINE SAGLIK...

BIRDE PEYNIRLI MILFOY BOREGININ TARIFINI VEREBILECEGIM. ASLINDA TARIFTE DENMEZ, COK BASIT BIR BOREK. OLCU GEREKMIYOR, KENDINIZE GORE AYARLAYIN.

MALZEMELER :

MILFOY YAPRAKLARI

UFALANMIS BEYAZ PEYNIR

UZERINE YUMURTA SARISI

MILFOY YAPRAKLARINI COZDURUYORUZ. UFALANMIS BEYAZ PEYNIRI ARASINA KOYUP KAPATIYORUZ. CATALLA KENARINI BASTIRIYORUZ, HEM ACILMAMASI HEMDE SUS VERMESI ACISINDAN. UZERINE YUMURTA SARISI SURUP FIRINDA KIZARANA KADAR PISIRIYORUZ. ISTE BU KADAR... YENGE ELINE SAGLIK...

DIGER KALAN YIYECEKLERIN TARIFLERI ALDIGIM ZAMAN YAYINLAYACAGIM, MERAK ETMEYIN...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Şimdi o sofrada oturmak vardı.Hepsi çok güzel olmuş.Ellerine sağlık:))

MUTFAKISTAN dedi ki...

ne guzel hazirlanmissiniz elinize saglik hersey nefis gorunuyor annenizi kutlarim sevgiler

Baharcicegi dedi ki...

Annene saglikli uzun ömürler dilerim,masallah sofrada yok yok nefis acmalar salatalarla dolu yapanlarin eline saglik yiyenlerde afiyet olsun

Adsız dedi ki...

selam..muhteşem bir sofra...elinize saglık.hepsi çok iştah acıcı görünüyor.(etkinlikten geldim)sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Annecigine saglikli-uzun ömürler dilerim canim tüm lezzetler birbirinden harika anneciginin ellerine saglik.