19 Ocak 2008 Cumartesi

CIGER KAVURMASI VE COBAN SALATA

GECTIGIMIZ KURBAN BAYRAMINDA KESMIS OLDUGUMUZ INEGIMIZDEN CIKAN CIGERDEN BIR KAVURMA YAPIM DEDIM. ETI ZATEN COK SEVERIMDE, HELE TAVUKLA CIGERIN YERI BASKADIR. BOL SIGANLI VE YANINDADA COBAN SALATA HARIKAYDI YANI. DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM, COK PRATIK.

MALZEMELER :


YARIM KILO CIGER

2 BUYUK SOGAN

TUZ


YAPILISI :


ONCE SOGANLARI YARIM HALKA SEKLINDE DOGRA VE TAVADA SIVIYAGI ILE KAVUR. BU ARADA CIGERLERI KUP DOGRA TUZUNUDA AT VE SOGANLARIN ICINE ILAVE ET. KENDI SUYUNU SALIP CEKENE KADAR KISIK ATESTE PISIR.

O PISENE KADARDA SALATAYI HAZIRLAYALIM.



MALZEMELER :


3 DOMATES

2 SOGAN

2 SIVRI BIBER

TUZ, SIRKE VEYA LIMON VE SIVIYAGI


YAPILISI :


DOMATESLERI KUP DOGRA. SOGANLARI YARIM HALKA SEKLINDE DOGRA. SIVRIBIBERLERIDE ORTADAN IKIYE KES VE DOGRA. HEPSINI BIR KABIN ICINDE KARISTIR. TUZUNU SIRKE VEYA LIMONUNU VE SIVIYAGINI SERVIS YAPMADAN ONCE DOK,KARISTIR VE SERVIS TABAGINA AL.


NOT :


YANINDA YUFKA HARIKA OLUYOR...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ciger kavurmaya bittim canim,senin olsun salatada ben ciyer kavurmayi alayim,yaninda pidesiyle:)))
AFIYET OLSUN,SEVGILER.

Fulya dedi ki...

merhaba arkadaşım.Nefis bir kavurma ve salata.

Disalce dedi ki...

bizde arkadaşla geçenlerde yapıp yedik..bende çok severim...

ama soğan yemediğim için koyamıyorum..bana lezzetli geliyor ama arkadaş soğan olsa daha güzel olurdu dedi...

ellerine sağlık...öpüyorum seni...