11 Ocak 2008 Cuma

MUSAKKA, MM BAYILIRIM...

BU MUSAKKA DEDIGIM YEMEK BELKI SIZE ISIM OLARAK YABANCI GELEBILIR, AMA HERKESIN GENELDE BILDIGI PATLICANLI KIYMALI BIR YEMEKTIR. BENIM TAAA KUCUKLUGUMDEN BERI COK SEVEREK YEDIGIM BIR YEMEKTIR, AMA PILAV VE SALATASIZ OLMAZZZ...ISTE TARIFI

MALZEMELER :

2 PATLICAN
200 GRAM KIYMA
1 SOGAN
1 KASIK SALCA
1 DOMATES
TUZ, BAHARAT

YAPILISI :

ILK ONCE PATLICANLARI ALACA SOY , YIKA KUP DOGRA VE YAGDA KIZART. BU ARADA KIYMAYI TAVAYA AL, ICINE SOGANI DOGRA VE KAVUR. SALCASINI , TUZUNU VE BAHARATINI ILAVE ETTIKTEN SONRA YARIM CAY BARDAGI KADAR SU ILAVE ET VE BIR TASIM KAYNAT, ALTINI KAPAT. BASKA BIR TAVA VEYA TENCEREYE ILK ONCE PATLICANLARI KOY, UZERINE KIYMALI SOSU DOK, AMA KARISTIRMA. UZERINEDE DOMATES DILIMLEYIP KOY. BU SEKILDE KISIK ATESTE DOMATESLER PISENE KADAR PISIR, SU GEREKIRSE AZ ILAVE EDEBILIRSIN AMA SAKIN KARISTIRMA, BU YEMEGIN OZELLIGI BU. AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok: