MALZEMELER :
1 BARDAK PIRINC
1 BUCUK BARDAK SU
2 LITRE YAGLI SUT
1 CAY BARDAGI TOZSEKER
1 PAKET KREMA
YAPILISI :
ILK ONCE PIRINCI YIKAYIP SUTLACI YAPACAGIN TENCEREYE AL, SUYU ILAVE ET VE PIRINCLER SUYUNU CEKENE KADAR SISMELERINI SAGLA. SUYU CEKILDIKTEN SONRA SUTUNU ILAVE ET VE KAYNAT. BEN YAGLI SUT KULLANDIM CUNKU O ZAMAN YUZU DAHA COK TUTUYOR. SIZ NORMAL SUTTE KULLANABILIRSINIZ. KREMADA YUZ TUTMASI ICIN. EGER ISTEMIYORSANIZ KOYMAYABILIRSINIZ, SUTLAC YINE OLUR. KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KIS VE BIRAZ KOYULASANA KADAR KISIK ATESTE PISIR. DAHA SONRA SEKERINI VE KREMASINI ILAVE ET KARISTIR VE OCAKTAN AL. KASELERE ISTENILEN MIKTARDA BOSALT VE SOGMAYA BIRAK. SOGUDUKTAN SONRA BUZDOLABINA YERLESTIR. BIRAZ SOGUDUKTAN SONRA YEMEYE HAZIR. BIR GECE BEKLETIRSENIZ DAHA LEZZETLI OLUR. AFIYET OLSUN.
2 yorum:
Günaydin sekerim:)))
Canim benimde en sevdigim tatlilar sütlü tatlilar.
Ellerine saglik,sütlac sakiz gibi olmus..mmm...mis gibi lezzeetine doyamadim valla.Yine gelip gider,ben bu sütlactan alip yerim.
Canim hayirli cumalar dilerim,sevgilerimle birlikte saglicakla kal.
bayılırım sütlaca.Sütü sevmem ama sütlaca bayılırım.Ellerine sağlık.
Yorum Gönder