6 Ocak 2008 Pazar

HASHASLI ACMA

GORUNTUYE BAKIN BI... BU YENMEZDE NE YENIR SORUYORUM SIZE??? HAMUR ISINDEN UZAK DURMAMIZ LAZIM YA DIYETISYENLERE GORE... HIC DURAMAM VALLA, HAMUR ISI BULDUMU HEMEN YERIM :))) NE DEMIS ATALARIMIZ :

ATIN OLUMU ARPADAN OLSUN... ALIN TARIFI...

MALZEMELER : ( YAKLASIK 30 ADET ICIN )

250 GRAM MARGARIN VEYA TEREYAGI
1 CAY BARDAGI SIVIYAGI

2 BARDAK SU
2 BARDAK ILIK SUT
1 PAKET YAS MAYA
1 ADET YUMURTA AKI
1 KASIK TUZ
6 KASIK TOZ SEKER
ALABILDIGI KADAR UN ( 1 KILO RAHATLIKLA ALIYOR )

ARASINA :

1 KASE HASHAS EZMESI

UZERINE :

YUMURTA SARISI
COREK OTU

YAPILISI :

KARISTIRMA KABINA MARGARIN, SIVIYAGI VE YUMURTA AKINI AL VE KARISTIR. MAYAYI ILIK SUTLE BASKA BIR KABTA ERIT VE KARISIMIN ICINE DOK. UN HARIC KALAN MALZEMELERIDE KAT VE KARISTIR. UNU YEDIREREK HAMURU KIVAMA GETIR. HAMURU MAYALANDIRMADAN MANDALIN KADAR BEZELER KOPART.

ELINLE UZUNLAMASINA BASTIRARAK AC VE HASHAS EZMESINDEN SUR, RULO YAP, KENDI ETRAFINDA DOLA VE IKI UCUNU BIRLESTIR VE TEPSIYE KOY.
BEZELERIN HEPSINI AYNI SEKILDE YAP. ACMALARI TEPSIDE EN AZ 1 SAAT MAYALANDIR. FIRINA SURMEDEN ONCE UZERINE YUMURTA SARISI SUR, COREK OTU SERP VE ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELIK FIRINDA NAR GIBI KIZARANA DEK PISIR.



1 yorum:

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

valla bacım aynı kanıdayım..en sevdiğim şey haşhaş ve açma:)

ellerine sağlık harika görünüyor..


hayırlı ramazanlar..