25 Ocak 2008 Cuma

YOZGAT USULU "KOZLEME"

OY OY OY. BEN BAYILIRIM KOZLEMEYE. HAZIRDA MIS GIBI KURBAN ETIMIZ VARKEN ANNEMLERE BIRGUN GELINDE KOZLEME YAPALIM DEDIM. BIZIM YOZGAT TARAFINDA BUNU COK YAPARLAR VE ASLINDA KOZDE PISIRILIR, O YUZDEN ADI "KOZLEME". AMA BIZ BURALARDA YANI HOLLANDADA KOZ IMKANI BULAMADIGIMIZ ICIN MALESEF TOST MAKINASINDA VEYA PIZZA TAVASINDA PISIRIYORUZ. ALLAHTAN ODA COK LEZZETLI OLUYOR. KOZLEMENIN PUF NOKTASI NACAKLA IRI KIYILMIS ET OLMASI. YANI KIYMAYLA FELAN OLMAZ. ISTERSENIZ HEMEN TARIFE GECIM, AGZIM SULANDI...

MALZEMELER :

YARIM KILO NACAKLA IRI KIYILMIS ET

2 BARDAK IRI BULGUR
3 BARDAK KOFTELI BULGUR ( DUGURCUK VEYA DU DIYEDE GECIYOR )
TUZ, KEKIK, TOZBIBER
YOGURMAK ICIN SU
YAPILISI :
SU HARIC BUTUN MALZEMELERI LEGEN ICERISINE AL VE ARA SIRA COK AZ SU ILAVE EDEREK YOGUR. AYNI CIGKOFTE GIBI BAYA UZUN YOGURULMASI GECEKIYOR. CIGKOFTE GIBI KIVAMA GELINCE KOFTEDEN PARCALAR KOPARTIP AVCUMUZUN ICI KADAR YUVARLAK KOFTELER YAPALIM.PISIRMEK ICIN KOFTELERIN HEPSINI YAPIP BITIRMEYE GEREK YOK CUNKU PISMELERI UZUN SURUYOR. ISTER TOST MAKINASINDA ISTER PIZZA TAVASINDA BITEN KOFTELERI KOYUP KIZARANA KADAR PISIR. KOFTELER PISTIKTEN SONRA YANINDA AYRAN VE TURSU ILE SERVIS YAPARSAN COK LEZZETLI OLUR. HEM SICAK HEMDE SOGUK YENILEBILEN BIR KOFTE. ODA SIZIN AGIZ TADINIZA KALMIS ARTIK...AFIYET OLSUN...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba canım bizim oralarda bu köfteden yaparlar çorumda bende severim ellerinize sağlık....
http://sihirlimutfak.blogcu.com

baharhabercisiyim.blogcu.com dedi ki...

corum´ludan sonra al bir de tokat´li komsu memleketliler oluruzda tanimaz miyiz hic, mmmmmmmmm bambaska bir lezzet, cooook uzun zamandir yapmiyordum, iyi ettin aklima getirdin, ellerine saglik bitaneeem...

Fulya dedi ki...

Değişik ama leziz bir köfteye benziyor.Eline sağlık.