MALZEMELER :
YARIM KILO NACAKLA IRI KIYILMIS ET
2 BARDAK IRI BULGUR
3 BARDAK KOFTELI BULGUR ( DUGURCUK VEYA DU DIYEDE GECIYOR )
TUZ, KEKIK, TOZBIBER
YOGURMAK ICIN SU
YAPILISI :
SU HARIC BUTUN MALZEMELERI LEGEN ICERISINE AL VE ARA SIRA COK AZ SU ILAVE EDEREK YOGUR. AYNI CIGKOFTE GIBI BAYA UZUN YOGURULMASI GECEKIYOR. CIGKOFTE GIBI KIVAMA GELINCE KOFTEDEN PARCALAR KOPARTIP AVCUMUZUN ICI KADAR YUVARLAK KOFTELER YAPALIM.PISIRMEK ICIN KOFTELERIN HEPSINI YAPIP BITIRMEYE GEREK YOK CUNKU PISMELERI UZUN SURUYOR. ISTER TOST MAKINASINDA ISTER PIZZA TAVASINDA BITEN KOFTELERI KOYUP KIZARANA KADAR PISIR. KOFTELER PISTIKTEN SONRA YANINDA AYRAN VE TURSU ILE SERVIS YAPARSAN COK LEZZETLI OLUR. HEM SICAK HEMDE SOGUK YENILEBILEN BIR KOFTE. ODA SIZIN AGIZ TADINIZA KALMIS ARTIK...AFIYET OLSUN...
3 yorum:
merhaba canım bizim oralarda bu köfteden yaparlar çorumda bende severim ellerinize sağlık....
http://sihirlimutfak.blogcu.com
corum´ludan sonra al bir de tokat´li komsu memleketliler oluruzda tanimaz miyiz hic, mmmmmmmmm bambaska bir lezzet, cooook uzun zamandir yapmiyordum, iyi ettin aklima getirdin, ellerine saglik bitaneeem...
Değişik ama leziz bir köfteye benziyor.Eline sağlık.
Yorum Gönder