26 Ocak 2008 Cumartesi
COBAN BOREGI...
BU BOREGIN, DAHA DOGRUSU ADI BOREKTE YEMEK YERINE GECIYOR, TARIFINI DERYA BAYKALIN PROGRAMINDA GORUP YAPMISTIM. UZUN ZAMAN OLUYOR YAPALI, FAKAT TADI PEK HOSUMUZA GITMEDIGI ICIN SIZINLE PAYLASMAMISTIM. BELKI BIZIM AGIZ TADIMIZA UYGUN GELMEMISTIR BASKASINA HOS GELEBILIR DIYEREK YINEDE PAYLASMAK ISTEDIM. SEVGILI ARKADASIM http://ofisyemekleri.blogcu.com/5706491/ 'UN BLOGUNDADA RASTLADIM BU TARIFE. BIZE BIRAZ KURU GELDI,UMARIM SIZIN AGIZ TADINIZA UYGUN GELIR. ISTE RAIFI...
MALZEMELER :
YARIM KILO ISPANAK
3 HASLANMIS PATATES
YARIM CAY BARDAGI SIVIYAGI
2 YUMURTA
1 BARDAK KASAR RENDESI
2 KASIK GALETA UNU
TUZ, KARABIBER
YAPILISI :
ISPANAKLARI YIKA DOGRA VE SU ILAVE ETMEDEN HASLA, SUYUNU SUZ. ICINE PATATESI RENDELE, DIGER MALZEMELERI KAT KARISTIR VE YAGLANMIS KALIBA DOK. ONCEDEN ISITILMIS 220 DERECELIK FIRINDA KIZARANA KADAR PISIR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
canim yaaaa bu ne böyle offf ya off! yemede yaninda yat! diyecem ama bu misss gibi lezzet de yaninda insanin gözüne uyk girmzki, en iyisi bir dilim koparayim da aklimda kalacagina migdemde kalsin hi hiii;)))) ellerine saglik, mmmm...
;)))) canimsin benim dedigin sarma olsun, degisik köfteden 2 önceki yayina bakarsam sana hem de tenceresiyle sundum üstelik hakiki TOKAT yapragi ile, sayfamda asagiya dogru inersen, göreceksin, beklerim, anlastik mi???
blogcu konusunda ne desen haklisin, cok tesekkür ederim ilgine canim benim, actim actim blogspottan hemde yayinlarimin cogunuda tasimistim ramazan bayrami aralariydi nedenn sonra blogcu sayfami adeta boynu bükük görüp dayanamayip geri iptal ettim;))) bakalim bir vakit buldugumda düsünmüyor degilim! sevgilerimi, en samimi muhabbetlerimle selamlarimi birakiyorum, mutlu bir haftasonu diliyorum...
selam capankızı, sayı olarak hiç saymadım doğrusu. ama normal fırın tepsisi tam doluyor. denerseniz sonucu beklerim ;-)
Güzele benziyor denemek lazım.Ispanak ve patates uyumu güzeldir mutlaka.
bu çoban böreği değil.bildiğimiz ıspanaklı börekten çok farklı değil.çoban böreği ftansız mutfağının krep suzetiyle yapılır.yağda kızartılır.istenirse sarmısaklı yoğurtla birlikte yenir.kıymalıdır.ve...... çok nefistir.AMA BU ÇOBAN BÖREĞİ DEĞİL.
Yorum Gönder