9 Şubat 2008 Cumartesi

YESIL SOSLU YESIL KEK...

MALZEMELER :

3 YUMURTA
1 BARDAK TOZ SEKER
1 BARDAK SUT
1 BARDAK SIVIYAGI
1 BARDAK ISPANAK PURESI
1 PAKET VANILYA SEKERI
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIGI KADAR UN

SOSU ICIN :

75 GRAM PUDRA SEKERI
BIRKAC DAMLA LIMON SUYU
SU
YESIL GIDA BOYASI

YAPILISI :
ONCE YUMURTALARI KABA KIR, SEKERI ILAVE ET VE MIKSERLE KOPURT. DAHA SONRA UN HARIC BUTUN MALZEMELERI KAT YINE MIKSERLE CIRP VE UN ILAVE EDEREK KIVAMA GETIR. YAGLANMIS HERHANGI KEK KALIBINA DOK ( BEN ORTASI DELIK OLANI TERCIH ETTIM ).
KEKI ONCEDEN ISITILMIS 175 DERECELIK FIRINDA ONCE 45 DAKIKA DAHA SONRA DERECEYI 150'YE DUSURUP YARIM SAAT DAHA PISIR.PISEN KEKI TAMAMEN SOGMAYA BIRAK. SIMDI GECELIM SOSUNA.
PUDRA SEKERINI VE LIMON SUYUNU BIR KASEYE KOY, AZAR AZAR SU ILAVE EDEREK HAFIF KOYU KIVAMDA BIR SOS ELDE ET. CIVIK OLURSA PUDRA SEKERI, COK KOYU OLURSA SU ILAVE EDEBILIRSIN. SON OLARAK 2 DAMLA YESIL GIDA BOYASI KAT VE KARISTIR.SOSU SOGMUS KEKIN UZERINE DOK. KEKI DILIMLEYEREK SERVIS YAP.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

mmmmmmmmmm ben bundan simdi bir dilimle kanar miyim hic, nefis goruntu yaaa, ne kadar guzelde kabarmis canim, ellerine saglik.
guzel bir haftasonu dileklerimle...

Adsız dedi ki...

mmmmmmmmmm ben bundan simdi bir dilimle kanar miyim hic, nefis goruntu yaaa, ne kadar guzelde kabarmis canim, ellerine saglik.
guzel bir haftasonu dileklerimle...

canim yaaaa rumuzlu yorumum gitmiyor, kelime dogrulama olmasa kolay gidiyor baska blogspotlarda ama.. sorun olan o mu acaba?????? birde isimsiz olarak deneyecegim bakalim ne olacak???

baharhabercisiyim.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Canisin bu ne güzel bir kek böyle gercektende pek güzel görüünüyor,puf puf kabarmis,ispanagin o güzel görünümünü vermesiyse bambaska.Ispanakli kek yapardim ama tepsi formunda.Hic böyle senin gibi kek kalibinda denemedim,böyleside pek güzel görünüyor.Bir dahaki seferde öyle denerim,paylasimin icin tesekkürler tatlim.
Yorumun icin tesekkür ederim.
IYI HAFTA SONLARI DILIYORUM:

Fulya dedi ki...

Çok güzel olmuş.Eline sağlık.Görüntü mükemmel.

Hayatın Ressamı dedi ki...

kek süper görünüyor ama ben gıda boyasının tadını hemen hissediyorum.ve gıda boyasını hiç sevmiyorum.beyaz olarak dökebilirmiyiz.