17 Şubat 2008 Pazar

KIRMIZI PURE...

YINE BENIM KAHVALTIYA HAZIRLADIGIM PATATESLI BIR ONERI. DEDIMYA, HOLLANDADA COK YENIR PATATES. BIRDE BU SEKIL YAPARIM BEN. BUDA COK LEZZETLI OLUYOR. BEN SAHSEN MAYONEZLE YERIM MESELA…ISTE TARIFI…

MALZEMELER :

5 PATATES
1 SOGAN
2 KASIK SALCA
TUZ

YAPILISI :

ILK ONCE PATATESLERI SOYUP KUP DOGRAYIP HASLIYORUZ. HASLANMIS OLAN PATATESLERI TUZ EKLEYIP PURE HALINE GETIRIYORUZ. PURUSSUZ OLMASINA GEREK YOK, ARASINDA UFAK PARCALAR KALABILIR. SOGANI DOGRAYIP YAGDA SOTELIYORUZ, SALCASINIDA ILAVE EDIP KARISTIRIYORUZ. PUERMIZI ILAVE EDIP SALCANIN HERTARAFINA BULASMASI ICIN IYICE KARISTIRIP ALTINI KAPATIYORUZ. INANIN COK LEZZELTI OLUYOR…

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar,
canim r.annemde cok yapardi bunu sogani hafif yagda kavurup salca ekler, patatese karistirirdi, senin tarifinde sade cok nefis, ellerine saglik canim, gercekten lezzetli oluyor.
mutlu pazarlarin olsun.

baharhabercisiyim.blogcu.com

Fulya dedi ki...

Bizde de hala kahvaltılarda çok yenen bir çeşittir.Ben yalnızca birazda maydanoz koyarım.Ama seninkide harkulade görünüyor.Eline sağlık.

Unknown dedi ki...

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ #2 POĞAÇA YE

Edaca30 ve ben papatya68

Hobidünyam.womanforum için hazırladığımız yemek etkinlikleri "2" poğaça etkinliğine sizlerinde katılımlarını bekliyoruz.

10-5-2008----10-6-2008 tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikte sizleri ev sahibesi olarak ben yani (papatya68) ağırlamak istiyorum poğaçalarınızı alıp gelin çaylar benden:)

yapmanız gereken şey güzel ellerinizle yaptığınız nefis poğaçalarınızı bloğunuzda yayınlayıp benim bloğuma yorum bırakarak bildirmeniz ben gelip kopyaladıktan sonra hem bloğumda ve hemde hobidünyam.womanforum da yayınlayacağım lezzetli paylaşımlarınızı bekliyoruz.

sevgilerle: EDA & AYNUR

NOT:

etkinliğimize bloğu olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com adresine tariflerinizi ve isimlerinizi yazıp göndermeniz yeterli olacaktır bekliyoruz:)