7 Haziran 2008 Cumartesi

KURU CEEEEEKKKK…

KURU FASULYEYI BILMEYEN, YEMEYEN, YAPAMAYAN YOKTUR SANIRIM. VARMIDIR??? BELKIDE VARDIR. ONUN ICIN BENDE YAPMASINI BILMEYENLERE VEYA FARKLI YAPIP BU SEKLINIDE DENEMEK ISTEYENLERE TARIFINI VERMEK ISTIYORUM…

MALZEMELER :

300 GRAM ET
1 SOGAN
1 BARDAK KURU FASULYE ( ISLATILMAMIS )
2 KASIK SALCA
TUZ, SU

YAPILISI :

KURU FASULYEYI BIR GECE ONCEDEN SOGUK SUYA ISLATIYORUZ. ETI KUSBASI DOGRAYIN,DUDUKLU TENCERENIN ICINE SIVIYAGI KOYUP ETLERI KAVURUN. SOGANIDA ETIN ICINE DOGRAYIN VE BIRLIKTE KAVURMAYA DEVAM EDIN. SONRA SALCASINI VE TUZUNU ILAVE EDIN. ISLATILMIS FASULYEYI SUZUP TENCERENIN ICINE DOKUP AZ DAHA KAVURUN VE UZERINI BOLCA GECECEK KADAR SU ILAVE EDIN VE KAPAGINI KAPATIN VE DUDUKLU TENCERE KAYNAMAYA BASLAYINCA ( YANI FOKUR FOKUR SES CIKARTMAYA BASLAYINCA ) ALTINI KISIN VE 20 DAKIKA KADAR PISIRIN.TABIKI HERKEZIN DUDUKLU TENCERESININ AYARI BASKA OLABILIR. 20 ILA 30 DAKIKA ARASINDA BIR ZAMAN TUTUN. PISTIKTEN SONRA HEMEN ACMIYORUZ ELBET, SOGUDUKTAN SONRA HAVASINI ALIP ACALIM. TABIKI BUNUN YANINDA NEFIS BIR PIRINC PILAVI GIDER. PILAVI YAPIP TABAGA ALIN VE UZERINE BIRAZ KURU FASULYEDEN KOYUP AFIYETLE YIYIN…

NOT : DUDUKLU TENCERESI OLMAYANLAR NORMAL TENCEREDE YAPABILIRLER. TARIF AYNI FAKAT PISME SURESI IKI KATI.

3 yorum:

antepası dedi ki...

canım kuru fasulye bizim evde çok sevilir.Hele eşim bayılır.Bende pilav üstü severim.Bende aynı senin usul pişiriyorum.Mis gibi özlü bir fasulye oluyor.Eline sağlık.Rengi harika.Fasulyenın rengi veiyi pişmesi çok önemli.

Adsız dedi ki...

en sevdıgım yemeklerden bı tanesıdır.. kım sevmez kı.. ellerıne saglık canım.. afıyet olsun sıze:)
sevgiler:)

http://fatostuncay.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

Yeni evlendim ve harııl harıl yemek tarfileri arıyorum. Bütün bloglar neredeyse pasta yapıp satmaya döndüğü şu günlerde çölde vaha gibiyetiştin. Harikasın .Güzel yemeklerinin devamını bekliyorum