SEVGILI KEYIFLI MUTFAGIM BENI P.D.C.S. ETKINLIGINE DAVET ETMIS. BENDE ONCEDEN HABERIM OLDUGUNDAN TARIFIMI HAZIRLAMISTIM, YANI TAM GONDERECEKTIM BIR BAKTIM DAVET GELMIS :) SAOLSUN, KENDISINI ONCEDEN TANIMIYORDUM FAKAT BU VESILEYLE TANISIRIZ INSALLAH. KENDISINE DAVETI ICIN TESEKKUR EDIYORUM. KOLAY GELSIN ARKADASIM...
BEN ELMALI TATLILARI COK SEVERIM. COK HAFIF OLDUGUNDAN SANIRIM. SIMDI VERECEGIM TARIFTE YINNE ELMALI VE COK HAFIF FAKAT BU SEFER MALZEMELERDE DEGISIKLIK YAPIP FINDIK EKLEDIM. BANA GORE COK NEFIS OLDU, TADINI MERAK ETMEYIN, TARIFINI VERIYORUM HEMEN YAPIN…
MALZEMELER :
300 GRAM UN
200 GRAM MARGARIN
150 GRAM TOZ SEKER
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANILYA SEKERI
1 YUMURTA
1 TATLI KASIGI TUZ
ARASINA :
3 ELMA
2 KASIK TOZ SEKER
2 TATLI KASIGI TARCIN
UZERINE :
5 KASIK UN
1 BARDAK CEKILMIS FINDIK
YAPILISI :
HAMURU ICIN BUTUN MALZEMELERI KAT, YOGUR VE BUZDOLABINA KALDIR. ARA MALZEMESI ICIN ELMALARI SOYUP YARIM AY SEKLINDE DILIMLE, SEKERI VE TARCINI ILAVE ET VE HARMANLA. HAMURU DOLAPTAN CIKARTIP 2/3 ( UCTE IKISINI YANI ) ALIP YAGLANMIS TART KALIBINA ELINIZLE BASTIRARAK DOSEYIN, KENARLARINI YUKARIYA DOGRU BASTIRIN. ELMALARI DILIM DILIM, BIRAZ USTUSTE GELECEK SEKILDE DIZIN. KALAN HAMURA UNU ILAVE EDIP TOPAK TOPAK OLMASI ICIN UFALAYIP KABIN ICINE BIRAKIN. YANI YOGURMAK YOK. FINDIGIDA ILAVE EDIP KARISTIRIN.SONRA BU TOPAKLANAN HAMURU ELMALARIN UZERINI KAPATACAK SEKILDE SERPIN. ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA YAKLASIK 40 DAKIKA PISIRIN. SOGUDUKTAN SONRA FINDIKLI ELMALI TURTAMIZ AFIYETLE YENMEYE HAZIR.
MALZEMELER :
300 GRAM UN
200 GRAM MARGARIN
150 GRAM TOZ SEKER
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANILYA SEKERI
1 YUMURTA
1 TATLI KASIGI TUZ
ARASINA :
3 ELMA
2 KASIK TOZ SEKER
2 TATLI KASIGI TARCIN
UZERINE :
5 KASIK UN
1 BARDAK CEKILMIS FINDIK
YAPILISI :
HAMURU ICIN BUTUN MALZEMELERI KAT, YOGUR VE BUZDOLABINA KALDIR. ARA MALZEMESI ICIN ELMALARI SOYUP YARIM AY SEKLINDE DILIMLE, SEKERI VE TARCINI ILAVE ET VE HARMANLA. HAMURU DOLAPTAN CIKARTIP 2/3 ( UCTE IKISINI YANI ) ALIP YAGLANMIS TART KALIBINA ELINIZLE BASTIRARAK DOSEYIN, KENARLARINI YUKARIYA DOGRU BASTIRIN. ELMALARI DILIM DILIM, BIRAZ USTUSTE GELECEK SEKILDE DIZIN. KALAN HAMURA UNU ILAVE EDIP TOPAK TOPAK OLMASI ICIN UFALAYIP KABIN ICINE BIRAKIN. YANI YOGURMAK YOK. FINDIGIDA ILAVE EDIP KARISTIRIN.SONRA BU TOPAKLANAN HAMURU ELMALARIN UZERINI KAPATACAK SEKILDE SERPIN. ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA YAKLASIK 40 DAKIKA PISIRIN. SOGUDUKTAN SONRA FINDIKLI ELMALI TURTAMIZ AFIYETLE YENMEYE HAZIR.
4 yorum:
ellerine saglik Umran ablacim gine neler yapmissin..elma herseye yakisir..guzel bir haftasonu gecirmen dileyiyle kocaman optm
Canım eline sağlık turtan çok güzel.Allah sağlık versinde böyle işlere koşuşturalım.Sana allah kolaylık versin.İşin zor:))
Harika olmus, ellerine saglik canim. Sevgiler.
etkinliğe davet
"PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 2-ET YEMEKLERİ
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin ikinci ev sahibesi www.anemonunmutfagi.blogcu.com olarak 10/6/2008 ile 10/07/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ET YEMEKLERİ
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:adana kebabı
yöre adı:doğu akdeniz/adana
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.anemonunmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
Yorum Gönder