MALZEMELER :
HAMURU ICIN :
1 KILO UN
125 GRAM MARGARIN
1 BARDAK SUT
3 YUMURTA
1 CAY BARDAGI TOZSEKER
30 GRAM MAYA ( BEN 1 PAKET KULLANDIM )
YARIM BARDAK ILIK SU, TUZ
KREMASI ICIN :
1 LITRE SUT
YARIM LITRE SU
1 BARDAK UN
500 GRAM TOZSEKER
3 KASIK KAKO
150 GRAM MARGARIN
2 YUMURTA ( BEN KULLANMADIM )
YAPILISI :
HAMURU ICIN SU, SUT, MAYA, SEKER VE TUZU BIR KABA ALIP KARISTIR VE 1 SAAT BEKLET. SONRA KARISIMIN ICINE DIGER MALZEMELERIDE KAT HAMURU YOGUR VE 1 SAAT DAHA MAYALANDIR. HAMURU 1 PARMAK KALINLIGINDA AC VE BARDAK YARDIMI ILE DAIRELER KES.
5 yorum:
Alman pastasına bayılırım.Paskalya çöreğide nar gibi kızarmış.Eline sağlık.
canım alman pastaları çok güzel görünüyo..
bir lokmalık olmuşlar sanki..
hamuru değerlendirmekte güzel fikir olmuş..
ellerine sağlık..
öpüyorum...
selam canim
her iki lezztede bayilirim alman pastaciklarin tadini biliyorumda
paskalya cöregini mutlaka zeytin ezmeli yapmam lazim ellerine saglik sevgiler iyi pazarlar
selam canım kurabiyeler harika olmuş eline sağlık ayrıntıları vermen çok güzel daha iyi anlaşılır kutlarım bu anlamda alman pastasının kalan hamurunu değerlendirme şeklin bana da iyi bir ip ucu oldu ayrıca teşekkürler sevgilerimi bıraktım bende beklerim minik prensi öptüm
Selamlar,
Tarif icin cok tesekkurler. Ben Portakal agacinin bur tarifini ve ayrica 1-2 tarif daha denedim. Biraz ekmek gibi oldular. Sizce sert olma sebepleri mayalamadan dolayi midir? Uzerine yumurta sarisi sursem daha yumusak olur mu pastanelerdeki gibi? Sizinki nasildi? Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.
Yorum Gönder