4 Nisan 2008 Cuma

HASANPASA KOFTESI...

SUNLARA BAKIN YA NE KADAR SIRIN DURUYORLAR. BAYILIYORUM GORUNTUSUNE, TABIKI TADINADA. COK LEZZETLI. BU HARIKA TADI DENEMEDIYSENIZ, O ZAMAN KOLLARI HEMEN SIVAYIN. HEM KENDINIZE HEMDE YEMEGE GELEN MISAFIRLERINIZE COK SIK BIR SUNUM OLACAKTIR...

MALZEMELER :

150 GRAM KIYMA
1 SOGAN
1 YUMURTAGALETA UNU
1 KASIK SALCA
TUZ, KOFTE BAHARATI

PURESI ICIN :

2 PATATES
YARIM CAY BARDAGI SUT
1 BARDAK KASAR RENDESI
TUZ, MUSKAT

YAPILISI :

SOGANI RENDELE VE KOFTEYI YOGUR. CEVIZ BUYULUGUNDE PARCALAR KOPART, YUVARLA VE ORTASINI OY. YAGLANMIS BORCAMA KOY VE ONCEDEN ISITILIMIS 200 DERECELIK FIRINDA KOFTELARI PISIR. PATATESLERI HASLA, RENDELE KASAR RENDESININ YARISI VE DIGER MALZEMELERLE YOGUR.PISEN KOFTELERIN ICINE SANTI TORBASIYLA VEYA DONDURMA KASIGI ILE DOLDUR. KALAN KASARI UZERINE SERP VE KASAR ERIYENE KADAR TEKRAR FIRINA KOY.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımmmm
gerçektende çok şık görünüyorlar canım..
ellerine sağlık ben de çok severim bu köfteyi
misafirler içinde çok güzel bir sunum..
Sevgiler.......

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
bu köfteler gercekten sekil itibariyle cok lezzetli ve kusursuz görünüyorlar, harika olmus ellerine saglik diyorum.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve kocaman öpüyorum..

keskinli dedi ki...

selam canim
hasan pasalar nede güzel dizilmisler öyle ellerine saglik harika bir yemek aksama sevgiler öptüm