6 Nisan 2008 Pazar

MMM, KARNIYARIK...

PATLICANIN HER TURLUSUNU SEVIYORUM, KIZARTMASI, YEMEGI, KURUSU, KOZLENMISI VESAIRE VESAIRE… HELEDE KARNIYARIGA BAYILIRIM. SU YAGDA KIZARTMASI OLMASA HER HAFTA YAPARDIM GALIBA. EVDE KIZARTMA YAPMAYI SEVMIYORUM, KOKUYO, HER TARAF BATIYOR FELAN. BIRDE COK KALORILI YA ONDAN :)) AMA CANIM CEKTI BENDE NEYSE YAPIM DEDIM, ISTE TARIFI…

MALZEMELER : 3 KARNIYARIK ICIN

3 PATLICAN

HARCI ICIN :

150 GRAM KIYMA
1 ADET SOGAN
1 KASIK SALCA
TUZ, BAHARAT
KIYILMIS MAYDONOZ

YAPILISI :

PATLICANLARI ALACA SOYUP BAZI YERLERINDEN DELIYORUZ, PATLAMAMASI ICIN. BOL YAGDA KIZARTIYORUZ. HARCI ICIN SOGANI SOTELEYIP KIYMASINI KATIYORUZ. IKISINI KAVURDUKTAN SONRA SALCA VE BAHARATLARINI EKLEYIP AZ KAVURDUKTAN SONRA ALTINI KAPATIYORUZ. BU ASAMADA KIYILMIS MAYDONOZ EKLEYIN. PATLICANLARI TEPSIYE ALIP ARTADAN YARIN.ICINE HARCTAN DOLDURUN. 1 KASIK SALCA VE AZ SU ILE SOS YAPIP UZERINE GEZDIRIN VE ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA 15 DAKIKA KADAR PISIRIN. PATLICANIN UZERINE YARIM SIVRIBIBER KOYARSANIZ DAHA HOS OLUR, EVDE OLMADIGINDAN BEN KOYAMADIM. YANINADA PIRINC PILAVI YAPIP AFIYETLE YIYIN.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadaşım artık benim bir blogum yok.Yani antep lezzetleri blogspot ne olduğu belirsiz kimseler tarafından ele gerçirildi.Ne anlayacaklar benim blogumdan bilmiyorum.Aylardır uğraştım emek verdim,süsledim.Arkadaşlıklar kurdum.Ama bitti.Emek verdiğim blogumda,mail adresimede giremiyorum.Zaten bir aydır netle sorunlar yaşıyorum.Artık bir blog açmayı düşünmüyorum.Ama sizleri ziyarete gelirim.Sizleri çok öpüyorum. Fulya

Adsız dedi ki...

selam merhabalar blogunuzu yeni keşfettim.çok güzel tarifleriniz var arkadaş listeme ekledim.umarım görüşürüzsevgiyle kalın...

www.mutfakgunesi.blogcu.com

hdidem dedi ki...

canım bende severim patlıcanları yemekleri ellerine sağlık bitanem ayrıca güzel dileklerin için çok tşkler öptüm sevgiler