17 Nisan 2008 Perşembe

MINIK ALMAN PASTALARI VE ZEYTIN EZMELI PASKALYA COREGI...

UZUN ZAMANDIR SEVGILI HATICE HANIMIN, PORTAKAL AGACI, MINIK ALMAN PASTALARINI DENEMEYI ISTIYORDUM, NASIP BU GUNEYMIS. ASLINDA BEN BUYUK OLANINI YAPIYORUM AMA BU DAHA HOS VE DEGISIK GELDI. MALZEMELERDE HAKIKATTEN FARKLI. BUDA COK HOS OLDU. KENDISINE BIZIMLE BU LEZZETINI PAYLASTIGI ICIN TESEKKURLERIMI SUNUYORUM. ISTE TARIFI…
MALZEMELER :

HAMURU ICIN :

1 KILO UN
125 GRAM MARGARIN
1 BARDAK SUT
3 YUMURTA
1 CAY BARDAGI TOZSEKER
30 GRAM MAYA ( BEN 1 PAKET KULLANDIM )
YARIM BARDAK ILIK SU, TUZ

KREMASI ICIN :

1 LITRE SUT
YARIM LITRE SU
1 BARDAK UN
500 GRAM TOZSEKER
3 KASIK KAKO
150 GRAM MARGARIN
2 YUMURTA ( BEN KULLANMADIM )

YAPILISI :

HAMURU ICIN SU, SUT, MAYA, SEKER VE TUZU BIR KABA ALIP KARISTIR VE 1 SAAT BEKLET. SONRA KARISIMIN ICINE DIGER MALZEMELERIDE KAT HAMURU YOGUR VE 1 SAAT DAHA MAYALANDIR. HAMURU 1 PARMAK KALINLIGINDA AC VE BARDAK YARDIMI ILE DAIRELER KES. BU DAIRELERI TAPSIYE DIZ VE YARIM SAAT DAHA MAYALANDIR. TARIFTE 20 ADET YAZIYOR FAKAT BEN 25 ADET CIKARTTIM.KALAN HAMURU HATICE HANIMIN DEDIGI GINI PASKALYA COREGI OLARAK DEGERLENDIRDIM. KALAN HAMURU 3 BEZE YAPIP UZUNLUGUNA ACTIM VE ZEYTIN EZMESI SURDUM. HAMURU KAPATIP UZUN RULO YAPTIM VE SAC ORGUSU SEKLINDE SARDIM. UZERINE YUMURTA SARISI SURUP BEYAZ HASHAS SERPTIP VE MAYALANMAYA BIRAKTIM.SONRA ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELI FIRINDA ALMAN PASTALARI ILE PISIRDIM. TARIFTEN 1 BUCUK TEPSI ALMAN PASTASI CIKTI. YARIM TEPSININ ICINE PASKALYAYIDA KOYDUM, FAKAT PASTALAR PISINCE CIKARTIP PASKALYAYI BIRAZ DAHA PISIRDIM. ALMAN PASTALARI HAFIF RENK ALINCA CIKARTILACAK.KREMASI ICIN MARGARIN HARIC BUTUN MALZEMELERI KATIP PISIRIN. PISTIKTEN SONRA ALTINI KAPATIP MARGARINI EKLEYIN VE ERIMESINI SAGLAYIN. ALMAN PASTALARIN SOGUYUNCA ORTADAN KESIN VE SOGUK KREMADAN DOLDURUN. . HER IKISEDE COK NEFIS OLDU. MUTLAKA DENEYIN.

5 yorum:

antepası dedi ki...

Alman pastasına bayılırım.Paskalya çöreğide nar gibi kızarmış.Eline sağlık.

yesildomates dedi ki...

canım alman pastaları çok güzel görünüyo..
bir lokmalık olmuşlar sanki..
hamuru değerlendirmekte güzel fikir olmuş..
ellerine sağlık..
öpüyorum...

keskinli dedi ki...

selam canim
her iki lezztede bayilirim alman pastaciklarin tadini biliyorumda
paskalya cöregini mutlaka zeytin ezmeli yapmam lazim ellerine saglik sevgiler iyi pazarlar

Unknown dedi ki...

selam canım kurabiyeler harika olmuş eline sağlık ayrıntıları vermen çok güzel daha iyi anlaşılır kutlarım bu anlamda alman pastasının kalan hamurunu değerlendirme şeklin bana da iyi bir ip ucu oldu ayrıca teşekkürler sevgilerimi bıraktım bende beklerim minik prensi öptüm

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Tarif icin cok tesekkurler. Ben Portakal agacinin bur tarifini ve ayrica 1-2 tarif daha denedim. Biraz ekmek gibi oldular. Sizce sert olma sebepleri mayalamadan dolayi midir? Uzerine yumurta sarisi sursem daha yumusak olur mu pastanelerdeki gibi? Sizinki nasildi? Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.