GEVREK, TATLI BIR KURABIYE CESIDI. ASLINDA TATLI BIR BOREK CESITI YERINEDE KOYABILIRIZ. IKISININ ARASINDA BIRSEY. BEN DENEDIM COK BEGENDIM. ARKADASIM PAPATYA68’E TESEKKUR EDIYORUM, BU GUZEL TARIFI BIZIMLE PAYLASTIGI ICIN. ISTE TARIFI…
HAMURU ICIN :
250 GRAM YUMSAMIS MARGARIN
YARIM BARDAK SIVIYAGI
1 BARDAK YOGURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIGI KADAR UN
ARASINA :
1 BARDAK TAHIN
1 BUCUK BARDAK TOZSEKER
3 KASIK KAKO
UZERINE :
1 YUMURTA AKI
SUSAM
YAPILISI :
HAMUR ICIN BUTUN MALZEMELERI KATIP YOGUR. HAMURDAN 6 BEZE YAPIP UZUNLAMASINA AC. ARASINA SURMEK ICIN MALZEMELERI KATIP KARISTIR. KARISIMDAN HAMURUN UZERINE SUR VE RULO SEKLINDE SAR.
HAMURU ICIN :
250 GRAM YUMSAMIS MARGARIN
YARIM BARDAK SIVIYAGI
1 BARDAK YOGURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIGI KADAR UN
ARASINA :
1 BARDAK TAHIN
1 BUCUK BARDAK TOZSEKER
3 KASIK KAKO
UZERINE :
1 YUMURTA AKI
SUSAM
YAPILISI :
HAMUR ICIN BUTUN MALZEMELERI KATIP YOGUR. HAMURDAN 6 BEZE YAPIP UZUNLAMASINA AC. ARASINA SURMEK ICIN MALZEMELERI KATIP KARISTIR. KARISIMDAN HAMURUN UZERINE SUR VE RULO SEKLINDE SAR.
SARI KIRMIZI KURABIYELER
MALZEMELER :
250 GRAM YUMSAMIS TEREYAGI
1 BARDAK PUDRA SEKERI
1 BARDAK NISASTA
1 CAY KASIGI KARBONAT
1 CAY KASIGI KABARTMA TOZU
4 BARDAK UN
YAPILISI :
BUTUN MALZEMELERI KATIP HAMURU YOGUR. BU SEKILDE 10 DAKIKA BUZDOLABINDA BEKLET. HAMURU 1 SANTIM KALINLIGINDA ACIP KALIPLA KES. BEN BIR DAIRE VE IKI YILDIZ KULLANDIM, BIRI BUYUK BIRI KUCUK. BAYA
6 yorum:
Çapankızı, seninkilerin şekilleride çok güzel olmuş, üstelik günün anlam ve önemine uygun olmuş sanırım. Bu arada eşinin doğumgünü de kutlu olsun. tarifi beğenmene sevindim. Ben bu hamurdan yaptığımda, fazla kalan hamuru, streçleyip buzluğa atıyorum. Donduktan sonra epeyce kalabiliyor. Kullanmadan yarım saat önce çıkarıncada yumuşayıp, açılıyor. Donmuş olan hamur sonradan çok daha güzel şekil alıyor, aklında olsun. sevgilerimle....
canım iki kurabiye tarifinde çok gzel olmuş..
ellerine sağlık..doğumgünleri için güzel bir alternatif..
öpüyorum..
hayırlı cumalar dilerim..
görüşmek üzere...
Kurabiyelerinin ikiside çok güzeller.Eline sağlık.Hayırlı cumalar.
merhaba ziyaretin icin tesekkur ederim.Ben parallelwegde oturuyorum(beyhan ablanin komsusuyum)sizinlede bir kere hoogvliet de gormustum ama konusmadik:))insallah bir gun beklerim.bende hilal tanistigima memnun oldum.kolay gelsin.
merhaba ben utrecht ten fatos.siteniz cok guzel olmus.tarifleri yapmaya calisiyorum.gs pastaniz bir harika.ancak gida boyasi olmadigindan yapamadim.gida boyasini nerden bulabilecegimi soylerseniz cok sevinirim.tesekkurler.basarilar dilerim.
merhaba tarif hosuma gitti denemek istiyorum ama o kurdanlari nasil taktiniz kurabiyeye?takarken hamurlarin sekli bozulmuyormu?bir de tepsideykenmi taktiniz yoksa tepsiye koymadanmi?yardimci olursaniz sevinirim:)yakinda dogum gunu yapicam bu kurabiyeleden yapmak istiyorum...............simdiden tesekkurlerr:)
Yorum Gönder