17 Nisan 2008 Perşembe

DOGUM GUNU SOFRASINDAN IKI KURABIYE TARIFI...

TAHINLI KURABIYE

GEVREK, TATLI BIR KURABIYE CESIDI. ASLINDA TATLI BIR BOREK CESITI YERINEDE KOYABILIRIZ. IKISININ ARASINDA BIRSEY. BEN DENEDIM COK BEGENDIM. ARKADASIM PAPATYA68’E TESEKKUR EDIYORUM, BU GUZEL TARIFI BIZIMLE PAYLASTIGI ICIN. ISTE TARIFI…

HAMURU ICIN :

250 GRAM YUMSAMIS MARGARIN
YARIM BARDAK SIVIYAGI
1 BARDAK YOGURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIGI KADAR UN

ARASINA :

1 BARDAK TAHIN
1 BUCUK BARDAK TOZSEKER
3 KASIK KAKO

UZERINE :

1 YUMURTA AKI
SUSAM

YAPILISI :
HAMUR ICIN BUTUN MALZEMELERI KATIP YOGUR. HAMURDAN 6 BEZE YAPIP UZUNLAMASINA AC. ARASINA SURMEK ICIN MALZEMELERI KATIP KARISTIR. KARISIMDAN HAMURUN UZERINE SUR VE RULO SEKLINDE SAR.
HEPSINE AYNI ISLEMI YAP. BU SEKILDE 1 SAAT BUZDOLABINDA BEKLET. DAHA SONRA CIKARTIP VEREVINE YANI EGRI SEKILDE IKI PARMAK KALINLIGINDA KES, TEPSIYE DIZ, UZERINE YUMURTA AKI SUR VE SUSAM EKELE. ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA PEMBELESINCEYE KADAR PISIR.

SARI KIRMIZI KURABIYELER

ESIME GUZEL BIR JEST OLSUN DIYE YAPTIGIM KURABIYELERIN TEMELI UFUKMUTFAKTA'YA AIT. HARIKA BIR KURABIYE OLDU. AGIZDA DAGILAN NEFIS BIR TAT. KENDISINE TESEKKUR EDIYORUM BU TARIFI BIZIMLE PAYLASTIGI ICIN. EVI ACAYIP NEFIS BIR KOKU SARDI PISIRIRKEN. BENDE KENDI KAFAMA GORE UZERLERINI SEKERHAMURU ILE SUSLEDIM. ISTE TARIFI…

MALZEMELER :

250 GRAM YUMSAMIS TEREYAGI
1 BARDAK PUDRA SEKERI
1 BARDAK NISASTA
1 CAY KASIGI KARBONAT
1 CAY KASIGI KABARTMA TOZU
4 BARDAK UN

YAPILISI :

BUTUN MALZEMELERI KATIP HAMURU YOGUR. BU SEKILDE 10 DAKIKA BUZDOLABINDA BEKLET. HAMURU 1 SANTIM KALINLIGINDA ACIP KALIPLA KES. BEN BIR DAIRE VE IKI YILDIZ KULLANDIM, BIRI BUYUK BIRI KUCUK. BAYA COK CIKIYOR. DAIRELERE UZUN KURDANLARA TAKTIM. DIGERLERINIDE OYLE DIZDIM TEPSIYE. ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECEDE 10 – 12 DAKIKA PISIRDIM. TAMAMEN SOGUDUKTAN SONRA SEKER HAMURU ILE SUSLEDIM. YILDIZ KURABIYELERIN UZERINEDE PETIBOR MAKINAM ILE 'CIMBOM' YAZDIM.ANLATMAMA GEREK YOK, RESIMLERDE BELLI ZATEN. DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM.

6 yorum:

ufukmutfakta dedi ki...

Çapankızı, seninkilerin şekilleride çok güzel olmuş, üstelik günün anlam ve önemine uygun olmuş sanırım. Bu arada eşinin doğumgünü de kutlu olsun. tarifi beğenmene sevindim. Ben bu hamurdan yaptığımda, fazla kalan hamuru, streçleyip buzluğa atıyorum. Donduktan sonra epeyce kalabiliyor. Kullanmadan yarım saat önce çıkarıncada yumuşayıp, açılıyor. Donmuş olan hamur sonradan çok daha güzel şekil alıyor, aklında olsun. sevgilerimle....

yesildomates dedi ki...

canım iki kurabiye tarifinde çok gzel olmuş..
ellerine sağlık..doğumgünleri için güzel bir alternatif..
öpüyorum..
hayırlı cumalar dilerim..
görüşmek üzere...

antepası dedi ki...

Kurabiyelerinin ikiside çok güzeller.Eline sağlık.Hayırlı cumalar.

Adsız dedi ki...

merhaba ziyaretin icin tesekkur ederim.Ben parallelwegde oturuyorum(beyhan ablanin komsusuyum)sizinlede bir kere hoogvliet de gormustum ama konusmadik:))insallah bir gun beklerim.bende hilal tanistigima memnun oldum.kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

merhaba ben utrecht ten fatos.siteniz cok guzel olmus.tarifleri yapmaya calisiyorum.gs pastaniz bir harika.ancak gida boyasi olmadigindan yapamadim.gida boyasini nerden bulabilecegimi soylerseniz cok sevinirim.tesekkurler.basarilar dilerim.

Adsız dedi ki...

merhaba tarif hosuma gitti denemek istiyorum ama o kurdanlari nasil taktiniz kurabiyeye?takarken hamurlarin sekli bozulmuyormu?bir de tepsideykenmi taktiniz yoksa tepsiye koymadanmi?yardimci olursaniz sevinirim:)yakinda dogum gunu yapicam bu kurabiyeleden yapmak istiyorum...............simdiden tesekkurlerr:)