14 Aralık 2007 Cuma

BEYAZ PILAV VE TAVUK SOTE


SU TAVUK DENILEN GIDA NE LEZZETLI BIRSEY ALLAHIM. NE SEKIL, NEYIN YANINA YAPSAN YAKISIYOR. BEN HER TURLUSUNU SEVERIM. HERGUN BIKMADAN YIYEBILECEGIM SEYLERDEN BIRISIDIR TAVUK.YANINDA PILAVDA HARIKA OLUYOR YANI...
MALZEMELER :
PILAV ICIN :
2 BARDAK PIRINC
1 TABLET TAVUKSUYU
TUZ
TAVUK SOTE ICIN :
1 TAVUK GOGSU
1 SOGAN
1 KIRMIZI DOLMABIBER
1 YESIL DOLMABIBER
1 SARI DOLMABIBER
SALCA, TUZ VE BAHARAT
YAPILISI :
TAVUK GOGSUNU KUP DOGRA VE TAVADA KAVURMAYA BASLA. SONRA SIRAYLA SOGANI VE DOLMABIBERLERI DOGRAYIP ILAVE ET. HAFIF KAVRULDUKTAN SONRA SALCASINI TUZUNU VE TAVUK BAHARATLARINI ILAVE ET. 1 BUCUK BARDAGA YAKIN SU KOY VE SUYUNU NERDEYSE CEKENE KADAR KISIK ATESTE PISIR.
PIRINCLERI YIKA, TAVAYA AL BIRAZ KAVUR. KAYNAMIS SU ILAVE ET, TAVUKSUYU TABLETI VE TUZUNUDA KOYDUKTAN SONRA KAYNATIP KAPAGI KAPALI SEKILDE KISIK ATESTE SUYUNU CEKENE KADAR PISIR. PISTIKTEN SONRA VAKTIN VARSA 10 DAKIKA KADAR KAPAGINI ACMA, DEMLENINCE DAHA LEZZETLI OLUYOR. SONRA RESIMDE GORULDUGU GIBI VEYA BASKA SEKILDE SERVIS YAP. AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok: