1 Ağustos 2009 Cumartesi

BENIM DOGUM GUNUM...



27 TEMMUZ BENIM DOGUMGUNUMDU, BENI TEBRIK EDEN, GUZEL DILEKLERDE BULUNUN TUM ARKADASLARIMA TESEKKUR EDIYORUM. RESIMLER BIRAZ GECTE OLSA ELIME ULASTI :)
SIZINLE HEPSINI PAYLASACAIM. PASTAMA FAZLA OZENMEDIM, CUNKU GEREK DUYMADIM, SEKER HAMURUNU SEVMIYORUM ZATEN. ASLINDA PASTAYLA HIC ARAM YOKTA BAKMAYIN ISTE. PASTASIZ DOGUM GUNU OLMAZ DEDIM. EL CABUKLUGU ILE KRAMALI VE BOL CILEKLI BI PASTA YAPTIM. BIR DILIM BILE KALMADI, DEMEKKI OZENMEDEN YAPILAN SEYLER DAHA GUZEL OLUYORMUS :)

TARIFLERIME GELINCE... ILK ONCE SIZE MENIDEKILER SAYYIM :)
YUMURTA SALATASI
POGACA
YAPRAK SARMASI
MANTAR SALATASI
MAKARNA BOREGI
PACANGA BOREGI
KULAH PASTA

YUMURTA SALATASI, YAPRAK SARMASI VE POGACA TARIFLERIM DAHA ONCE YAYINLANMISTI. UZERLERINE TIKLAYARAK TARIFE ULASABILIRSINIZ. DIGER TARIFLERIMDE SOYLE...

PACANGA BOREGI

MALZEMELER :
3 ADET YUFKA
150 GRAM PASTIRMA
3 ADET SIVRI BIBER
2 ADET DOMATES
BIR TUTAM KIYILMIS MAYDONOZ
1 KASE RENDELENMIS KASAR

YAPILISI :
PASTIRMAARI INCE DILIM SEKLINDE DOGRA VE TAVADA SOTELE. SIVRI BIBERIDE AYNI SEKILDE DOGRAYIP EKLE. DOMATESI ICINE RENDELE VE AZ DAHA SOTELE. ALTINI KAPATIP MAYDONOZU EKLE VE SOGUTMAYA BIRAK.SOGUDUKTAN SONRA KASARIDA ILAVE ET. YUFKALARI 4 PARCAYA KES. YUFKALARIN ORTASINA BIRAZ HARCTAN KOYUP KENARLARINI ICINE BUK VE YASSI SEKILDE SAR. YUFKANIN UCUNU SUYA BATIRIP YAPISTIR. KIZGIN YAGDA ARKALI ONLU PISIR.

MANTAR SALATASI

MALZEMELER:
400 GRAM TAZE MANTAR
1 DEMET MAYDONOZ
7-8 SAP TAZE SOGAN
4 ADET SIVRI BIBER
1 KONSERVE MISIR
6-7 KORNISON TURSU

YAPILISI :
MANTARLARI UFAK SEKILDE DOGRAYIP BOL LIMONLU SUDA HASLAYIN. HASLADIKTAN SONRA SUZUP SOGMAYA BIRAKIN. BU ARADA MOYDONOZU VE SOGANI KIYIN BI KABA ALIN. SIVRIBIBERLERI VE KORNISON TURSULARINI INCE DOGRAYIP ICINE KATIN. MISIRIDA SUZUP KABIN ICINE ALIN. SON OLARAK MANTARLARI KATIN. BOL LIMON , YAG VE TUZ ILE SERVIS EDIN.

MAKARNA BOREGI

MALZEMELER :
3 ADET YUFKA
YARIM PAKET MKARNA
1 KASE BEYAZ PEYNIR
3 YUMURTA
1 BARDAK YOGURT
1 BARDAK SIVIYAGI
KIYILMIS MAYDONOZ VE TUZ

YAPILISI :
MAKARNAYI HASLAYIP SOGUTUN. YUMURTA, YAG VE YOGURTTAN SOS YAPIN. MAKARNANIN ICINE BEYAZ PEYNIRI UFALAYIN, SOSUN 3/2 MAKARNAYA DOKUN. MAYDONOZUDA EKLEYIP KARISTIRIN. YUFKALARIN 1 BUCUGUNU TEPSIYE PARCALAYRAK YERLESTIRIN. ARASINA MAKARNAYI DOKUN. KALAN YUFKAYIDA UZERINE YERLESTIRIN. KALAN SOSUDA UZERINE DOKUP ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELIK FIRINDA KIZARANA KADAR PISIRIN.

KULAH PASTA

MALZEMELER :
12 ADET MILFOY HAMURU
2 PAKET KREMA
2 PAKET KREMA SERTLESTIRICI
YARIM CAY BARDAGI PUDRA SEKERI

YAPILISI :
MILFOYLERI INCE SERITLERE KESIP KULAHIN ETRAFINA SARIN. HER BIR KULAHA 1 MILFOY HAMURU DUSUYOR. KULAHLARI ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA KIZARANA KADAR PISIRIN. BIRAZ SOGUDUKTAN SONRA KULAHLARDAN CIKARTIN. BU ARADA KREMAYI, SERTLESTIRICI VE PUDRA SEKERINI KARISTIRIP CIRPIN. KREMAYI KULAHLAR SOGUYANA KADAR DOLAPTA BEKLETIN. SOGUMUS OLAN KULAHLARIN ICINE KREMAYI SIKIP ARZU ETTIGINIZ PASTA SUSUNE BATIRIN.

YUMURTA SALATASI


BUTUN YAPTIKLARIM COK BEGENILDI SUKUR. EN COK PACANGA BOREGINI SEVDILER, SOGUMUS OLMASINA RAGMEN. ICINDE PASTIRMANIN OLDUGUNU YERKEN FARK ETMEDIKLERINI SOYLEDILER. KETCAP VE MAYONEZ KARISIMIYLA YAPILAN YUMURTA SALATASINI ANLATIRKEN IYYYY DIYENLER YEDIKTEN SONRA COK BEGENDILER :) MANTAR SALATASINI COK ILGIN BULMALARINA RAGMEN YEDILER. EN COK UGRASTIGIM SEYSE KULAH PASTALAR OLDU. AAN YARABBIM NE CIKMAZ KULAHMIS BUNLAR. BAZILARINI KIRDIM CIKARTIRKEN :) ACEBA YAGLAMAKMI GEREKIYORDU KULAHLARI? BUNUBILEN VARSA BANA YORUM ATSIN LUTFEN YOKSA BIDAHA KULLANMAYI DUSUNMUYORUM :) PASTAMA O KADAR UGRASMAMISTIM INANIN. ONUN YERINE 3 TEPSI BOREK DAHA YAPARDIM SANIRIM AMA NEYSEKI COCUKLAR COK BEGENDILER, EN COK ONLAR YEDILER DONDURMA NIYETINE :)
YEDIK ICTIK EGLENDIK O GUN. VALLA COKTA YORULMUSUM HAA, SABAH KALKAMADIGIMDA ANLADIM :) NEYSEKI OBUR DOGUM GUNUME DAHA KOCA 1 SENE VAR :)

TEKRAR GUZEL DILEKLERINIZ ICIN TESEKKUR EDERIM CANIM ARKADASLARIM...

5 yorum:

Esra E. dedi ki...

capankızı öncelikle hayırlı bir yaş diliyorum:) ve sonra da sana teşekkür ediyorum:) Yıllardır pastanelerden alıp keyifle yediğim içi krema dolgulu torpil adı verilan milföy gibi pufuduk böreksi bir kalıbı olan çok sevdiğimin tatlımı daha bugün nasıl yapsam diye düşünürken senin külah pastanla kafamda şimşekler çaktı:)))))) oradan esinlenip farklı bir versiyonla deneyeceğim:) teşekkürler arkadasım

yildiz dedi ki...

Nice mutlu yillara arkadasim...
Su lezzetlerden bir tabak hazirlayip gideyim buralardan.

müjde dedi ki...

Doğumgünün kutlu olsun.Sağlıklı,mutlu yaşlar diliyorum.

Hayatın Ressamı dedi ki...

maşallah.
allah sağlıklı,huzurlu mutlu ,sevgi ve saygı dolu eşin ve çocuğunla bir güzel ömür yaşatsın.
bu yemeklere baktıkça ahhhh diyorum.ne güzeller hepsi.

harikamutfak dedi ki...

doğum günün kutlu olsun canım...
herşey çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.iyi haftalar.