27 Nisan 2008 Pazar

TAVUK DOLMASI...

BIR ALTTAKI TAVUK TARIFIME YAPTIGINIZ YORUMLAR ICIN TESEKKUR EDERIM. BELLIKI HEPIMIZIN CANI TAVUK CEKMIS. BENDE HAZIR ISTAHINIZ KABARMISKEN BIR TAVUK TARIFI DAHA VEREYIM DEDIM. HEP YAPMAK ISTEMISTIM BU YEMEGI FAKAT DUNE KISMET OLDU. COK LEZZETLI BIR YEMEK OLDU. HELEDE SUNUMU BIR HARIKA OLUYOR. KESINLIKLE DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM, HIC ERTELEMEYE GELMEZ. YEMEKLI MISAFIRLERINIZ ICINDE COK SIK BIR ALTERNATIF.

MALZEMELER :

1 TUM TAVUK

HARCI ICIN :

2 BARDAK PIRINC
1 KONSERVE MISIR
1 KONSERVE BEZELYE VE HAVUC
TUZ, SIVIYAGI, TAVUK SUYU

UZERINE :

2 KASIK SALCA
2 KASIK SIVIYAGI
SU, TUZ

YAPILISI :

TAVUGU IYICE YIKAYIP BOL TUZLU SUDA HASLAYIN. HASLANDIKTAN SONRA SUDAN CIKARTIP SOGMAYA BIRAKIN. PIRINCI YIKAYIP SIVIYAGI ILE KAVURUN. UZERINE TAVUGUN SUYUNDAN 3 BARDAKK KOYUN. KONSERVELERI SUZUP PILAVIN ICINE KATIN VE KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KISIP PISMEYE BIRAKIN. PILAV PISTIKTEN SONRA KASIK YARDIMI ILE TAVUGUN ICINE HARCTAN DOLDURUN.KALAN PILAVI SONRA KULLANACAGIZ. TAVUGU DOLDURDUKTAN SONRA SOSU HAZIRLAYIP UZERINE SURELIM, VE FIRIN POSETINE KOYUP BAGLAYALIM. BU SEKILDE ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELIK FIRINDA 1 SAAT PISIRELIM. PISTIKTEN SONRA SERVIS TABAGININ ORTASINA ALIP KENARINADA KALAN PILAVI KOYALIM. SAHANE YEMEGIMIZ HAZIR, AFIYET OLSUN…

4 yorum:

antepası dedi ki...

Eline sağlık.Ben bunun hindi ile olanını yapmıştım.Ama o sıralar blogumu yeni açtığımdan tarif arada kaynamış verememiştim.Blogum biraz tanınsın öyle derken hepten unutuldu.Ama seninkide valla nar gibi kızarmış.Bayıldım.Tavuğun her çeşidine evet evet evet:))Hele böyle özenlisine.Hımmmmmm.Yemede yanında yat.

Disalce dedi ki...

harika harika...

ellerine sağlık..nefis görünüyor..acıktık olsada yesem...

tavuğa bayılırım....

öptüm....

Selma Alkan dedi ki...

oyyy ben bittim hemde buyun diyetimin ikinci haftasi tarifin tumunu okudum ayni zamanda gozumde canlandiriyorum ama elde var sifir..ben bir kosu sana geliyim kesin dunden kalmistir ellerine saglik canimcim..sana guzel tatli tadina bir hafta gecirmeni diliyorum..(capankizi ismini ogrenebilirmiyim?)

. dedi ki...

CANIMMM BILIYOSUNYA TAVUK OBURUM,SOKTUN RESMEN GÖZÜME BU GÜZEL TARIFI YAPIP YEMESEMDE CATLARIM:)))
TARIF ICIN TESEKKÜRLER,HARIKA BIR TARIF CANIM.SU POSET ISINI HALLEDERSEM NE TARIFLER YAPACAGIMDA.BULAMIYORUM MALESEFFFF