11 Temmuz 2008 Cuma

ZEYTINLI COREK, PATATESLI DILIMLER VE ESAS POGACASI...



SIMDI SIRA GELDI DOGUMGUNU PARTIMIZDE YEDIGIMIZ HAMUR ISLERINE...UC CESIT HAMUR ISI VARDI MASADA...ESAS POGACALARIM, ZEYTINLI COREKLERIM VE PATATESLI DILIMLERIM...UZUN LAFIN KISASI ISTE TARIFLERI...

ESAS POGACALARIMI DAHA ONCE YAPIP YAYINLAMISTIM, TIKLAYIN...

ZEYTINLI COREK ICIN MALZEMELER :
1 BARDAK ZEYTIN
1 BARDAK YOGURT
1 BARDAK SIVIYAGI
3 YUMURTA ( BIRININ SARISI UZERINE AYIR )
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIGI KADAR UN

YAPILISI :

ZEYTINLERIN CEKIRDEGINI CIKARTIP DOGRAYIN.YOGURT, YUMURTA VE SIVIYAGI KABA ALIP KARISTIR. KABARTMA TOZUNU VE ZEYTINLERIDE KAT. SON ALARAK UN ILAVE EDEREK KULAK MEMESI YUMUSAKLIGINDA HAMUR YOGUR.HAMURDAN CEVIZ KADAR BEZELER KOPARTIP YUVARLAYIN VE ARALIKLI OLARAK TEPSIYE DIZIN. UZERINE YUMURTA SARISI SURUP ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA NAR GIBI KIZARANA KADAR PISIRIN…
PATATESLI DILIMLER ICIN MALZEMELER :
1 YUMURTA
1 CAY BARDAGI SIVIYAGI
1 BUCUK CAY BARDAGI SUT
TUZ
ALDIGI KADAR UN

HARCI ICIN :

3 HASLANMIS PATATES
BIR TUTAM KIYILMIS MAYDONOZ
1 BARDAK KASAR RENDESI
TUZ

YAPILISI :

HAMURU YOGUR, SERT BIR HAMUR OLACAK. HARCI ICIN PATATESI RENDELE VE BUTUN MALZEMELERI KAT. HAMURU KARE SEKLINDE AC VE HARCI UZERINE SERPISTIR.RULO SEKLINDE SAR, VE BIR PARMAK KALINLIGINDA DILIMLERE KES.DILIMLERI TEPSIYE DIZ VE UZERINE YUMURTA SARISI SUR.ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELIK FIRINDA YAKLASIK 35 DAKIKA PISIR.

2 yorum:

Hayatın Ressamı dedi ki...

canım ne azimli kızsın.aferim benden tam not aldın.ev parası biriktirmek işallah çok kolay gelir sular seller gibi akar para avucunuza sizde iyi tutup iyi değerlendirin.işallah istediğindende iyi bir evin olur.huzurlu mutlu sağlıklı çocuklu torunlu (eeee birde gelin alıp kayınvalide olursun) yaşarsınız o evde.ben yine aç miraç oturdum buraya patatesli çok güzel görünüyor.
yeytinli börekleri seviyorum.hatta zeytinli açmaya bayılırım ama ben sadece pastanede açmasını yedim zeytinli açma yapta gözlerimiz şenlensin bee..

assortiek dedi ki...

sihilli ellerin sayfasından geliorm ilk defa,bloğun altına kadar indimm,aman ne marifetlerr onlar yaaa,inanmıorm yanii.Bukadar uğraşmalı şeylerr brawo.herkezin bi hobisi,bi marifeti warmış walla,demekki insana sewdii şeyi yapmak hiç zor gelmiomuşş,denemeya çalışıcam sayfandakileri ama kilo almaktan korktuğum için fazla yapmıorm ama yaptıklarımı,becerebildiklerimi kesin yayınlarım,sewgilerr,oğluşun çok tatlı,mutlu we mesuut kalınn..
Ass..