9 Mayıs 2009 Cumartesi

HINDISTAN KEKI...P.D.C.S.42



BU KEK AKLIMA GELDIGINDE DENEMEK ICIN SABIRSIZLANDIM. HALBUKI KEKI HIC SEVME, AMA YENI BIR FIKIR OLUNCA DURAMADIM. BEN ZATEN SEVMEDIGIM ICIN NOT VEREMICEM AMA YIYENLER COK BEGENDI, COK DEGISIK OLMUSTU. KEK, VEYA HINDISTAN CEVIZI HASTASIYSANIZ KESINLIKLE TAVSIYE EDILIR.

BU TARIFIMI AYRICA SEVGILI TARIFDUNYASI'NIN EV SAHIBELIGI YAPTIGI PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI 42'YE GONDERIYORUM. KENDISINE KOLAYLIKLAR DILIYORUM.

MALZEMELER :

3 YUMURTA
1 BARDAK TOZ SEKER
1 PAKET HINDISTAN CEVIZI SUTU ( 200 ML )
1 BARDAK SIVIYAGI
1 PAKET VANILYA SEKERI
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 BARDAK HINDISTAN CEVIZI
ALDIGI KADAR UN

UZERI ICIN :
1 PAKET CIKOLATA
HINDISTAN CEVIZI

YAPILISI :

ONCE YUMURTALARI KABA KIR, SEKERI ILAVE ET VE MIKSERLE KOPURT. DAHA SONRA SIVIYAGINI, HINDISTAN CEVIZI SUTUNU, VANILYE SEKERINI VE KABARTMA TOZUNU KAT YINE MIKSERLE CIRP. HINDISTAN CEVIZINIDE KARISIMA DOK VE UN ILAVE EDEREK KIVAMA GETIR. YAGLANMIS HERHANGI KEK KALIBINA DOK VE ONCEDEN ISITILMIS 175 DERECELIK FIRINDA YAKLASIK 1 SAAT PISIR.


KEK SODUDUKTAN SONRA KALIPTAN CIKART VE SOSUNU HAZIRLA. CIKOLATAYI BEN MARI USULU ERITIP KEKIN UZERINE DOK. HINDISTAN CEVIZI SERPEREK KEKINI TAMALA.

AFIYET OLSUN...

6 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

hımm nede güzel kabarmışşş ellerine sağlık...
Anneler günün kutlu olsun mutlu hafta sonları:)

yildiz dedi ki...

Anneler günün hep mutlu ve huzurlu olsun,sevgiler...

tarifdunyasi dedi ki...

eline sağlık yine beklerim

HÜLYA dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

anneler günün kutlu olsun çok öptüm

sevil dedi ki...

MERHABA Canımcım;
42. Ev sahibemiz olan http://tarifdunyasi.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ..
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

Adsız dedi ki...

nasil guzel gorunuyor pofuduk pofuduk
ellerine saglik canim...

www.yenitadlar.blogcu.com