9 Mayıs 2009 Cumartesi
HINDISTAN KEKI...P.D.C.S.42
BU KEK AKLIMA GELDIGINDE DENEMEK ICIN SABIRSIZLANDIM. HALBUKI KEKI HIC SEVME, AMA YENI BIR FIKIR OLUNCA DURAMADIM. BEN ZATEN SEVMEDIGIM ICIN NOT VEREMICEM AMA YIYENLER COK BEGENDI, COK DEGISIK OLMUSTU. KEK, VEYA HINDISTAN CEVIZI HASTASIYSANIZ KESINLIKLE TAVSIYE EDILIR.
BU TARIFIMI AYRICA SEVGILI TARIFDUNYASI'NIN EV SAHIBELIGI YAPTIGI PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI 42'YE GONDERIYORUM. KENDISINE KOLAYLIKLAR DILIYORUM.
MALZEMELER :
3 YUMURTA
1 BARDAK TOZ SEKER
1 PAKET HINDISTAN CEVIZI SUTU ( 200 ML )
1 BARDAK SIVIYAGI
1 PAKET VANILYA SEKERI
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 BARDAK HINDISTAN CEVIZI
ALDIGI KADAR UN
UZERI ICIN :
1 PAKET CIKOLATA
HINDISTAN CEVIZI
YAPILISI :
ONCE YUMURTALARI KABA KIR, SEKERI ILAVE ET VE MIKSERLE KOPURT. DAHA SONRA SIVIYAGINI, HINDISTAN CEVIZI SUTUNU, VANILYE SEKERINI VE KABARTMA TOZUNU KAT YINE MIKSERLE CIRP. HINDISTAN CEVIZINIDE KARISIMA DOK VE UN ILAVE EDEREK KIVAMA GETIR. YAGLANMIS HERHANGI KEK KALIBINA DOK VE ONCEDEN ISITILMIS 175 DERECELIK FIRINDA YAKLASIK 1 SAAT PISIR.
KEK SODUDUKTAN SONRA KALIPTAN CIKART VE SOSUNU HAZIRLA. CIKOLATAYI BEN MARI USULU ERITIP KEKIN UZERINE DOK. HINDISTAN CEVIZI SERPEREK KEKINI TAMALA.
AFIYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
hımm nede güzel kabarmışşş ellerine sağlık...
Anneler günün kutlu olsun mutlu hafta sonları:)
Anneler günün hep mutlu ve huzurlu olsun,sevgiler...
eline sağlık yine beklerim
ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
anneler günün kutlu olsun çok öptüm
MERHABA Canımcım;
42. Ev sahibemiz olan http://tarifdunyasi.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ..
Sevgilerimle SEVİL SAHİN
nasil guzel gorunuyor pofuduk pofuduk
ellerine saglik canim...
www.yenitadlar.blogcu.com
Yorum Gönder