18 Temmuz 2008 Cuma
TAVUKLU CANAK PIDE...
AMAN DAHA TADI DAMAGIMDA KALDI BU PIDENIN YAHU...PAZAR GUNU KAHVALTIYA NE YAPSAM DIYE CUMARTESI AKSAMDAN DUSUNURKEN AKLIMA HAMUR ISI GELDI. AKSAMDAN TAVUGU CIKARTTIM, SABAHTANDA HAMURU YOGURDUM ORTAYA BOYLE NEFIS BIRSEY CIKTI. BIRDE ACI OLMUS SORMAYIN, BIZ ACIYI AILECEK YEMEYIZ ASLINDA BAHARATTA KULLANMAM ZATEN AMA BIBERLERIN ARASINDA ACILARDA VARMIS NERDEN BILIM. PUFLEYE PUFLEYE YEDIK :)))) ISTE TARIFI...
MALZEMELER :
3 BARDAK UN
YARIM PAKET MAYA
1 BARDAK SUT
YARIM CAY BARDAGI SIVIYAGI
TUZ
HARCI ICIN :
300 GRAM TAVUK GOGUSU
2 SOGAN
1 DOMATES
2 SIVRIBIBER
1 KASIK SALCA
TUZ, BAHARAT
YAPILISI :
SUTU ILIT, MAYAYI ERIT, HAMURU YOGUR MAYALANMAYA BIRAK. TAVUGU VE SEBZELERI DOGRA, TUZUYLA BAHARATIYLA HARMANLA. HAMURU TEK BEZE OLARAK TEPSIYE GORE YUVARLAK SEKILDE AC VE YERLESTIR.
UZERINE HARCI DOK, KENARINI KIVIR.ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELIK FIRINDA KIZARANA KADAR PISIR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
:)inanmıorm yaa,ne cadısın senn:)
kilo aldırcan banaa,biri senin bloğunun adresini hafızamdan silmeliiii:)
yarın sabah kahvalısına tavuklu çanak pide war :)
ellerine sağlık canım ben sayende epey bir kilo alacağım :D Dün poğaçanı denedim hakikaten tadı unutulmaz oluyor :D en kısa sürede bunuda deneyeceğim...
hatatımda ben böyle harika bir şey görmedim .assortiek denemiş benim neyim eksikbende denicem en yakında.çok açım şuan en büyük dilimi ben istiyorum.ayranla beraber.
Yorum Gönder