30 Temmuz 2008 Çarşamba

ET SUYU SAKLAMA...

SIZLERE SIMDIDE MUTFAGIMDA UYGULADIGIM BIR KOLAYLIKTAN BAHSETMEK ISTIYORUM. BAZI TARIFLERIMIN ARASINDA BAHSETMISTIM FAKAT BIRAZ AYRINTI VERIM DEDIM. GENELDE PILAVLARA TAVUK VEYA ETSUYU KULLANMAYI COK SEVERIZ, LEZZETTINDEN DOLAYI. ANCAK HER PILAV YAPISIMIZDA ELIMIZDE ET VEYA TAVUK SUYU BULUNMUYOR. ELIMIZDE ET VEYA TAVUK SUYU OLUNCADA PILAV YAPMAYABILIYORUZ. O ZAMAN SIZE BIR ONERIMI DERSINIZ, PUF NOKTASIMI YOKSA KOLAYLIKMI BILMEM…

BEN ET VEYA TAVUK HASLADIGIM ZAMAN SUYUNU SUZGECTEN TEMIZ BIR KABIN ICINE SUZUYORUM. BILDIGIMIZ PLASTIK PET BARDAKLARA O SUZDUGUM SUYU DOLDURUYORUM. BU SEKILDE KENARA KALDIRIP SOGMAYA BIRAKIYORUM. SULAR SOGUDUKTAN SONRA PLASTIK POSETLERE DIKKATLICE BARDAKLARI KOYUP AGZINI BAGLIYORUM. DIK DURACAK SEKILDE BUZLUGA ATIYORUM. DONDUKTAN SONRA GELISI GUZEL BUZLUKTA MUHAFAZA EDEBILIRSINIZ. KULLANACAGIMIZ ZAMAN ISTENILEN MIKTARDA, YANI BARDAK MIKTARI, CIKARTALIM. BIR GECE ONCEDEN CIKARTIRSANIZ DAHA IYI OLUR. ERIMIS OLUR ENAZINDAN. EGER O AN KARAR VERDIYSENIZ SORUN YOK. PILAVIN ICINE ATTIKTAN SONRA UZERINE KAYNAR SU DOKERSENIZ PILAV PISERKEN ODA ERIR, FAKAT ONA GORE KIVAMINI AYARLAYIN…

4 yorum:

pelince dedi ki...

Canımcım senin kullandığın da güzel bir yöntem.
Bende bu şekilde yapıyorum;
Bu iş için aldığım 2 tane buzluk kalıbım var,içlerine tavuk suyu yada et suyu koyup donduruyorum.Tablet şeklinde her türlü yemeğe koyuyorum.Çok pratik oluyor haklısın.


Öpüyorum...

bolbolyiyelim dedi ki...

merhaba canım ellerine sağlık siten çok güzel görünüyor. çok beğendim. ayrıca oğlunda çok tatlı allah bağışlasın. banada beklerim sevgiler.. :)

Hayatın Ressamı dedi ki...

amann hani pilava sıcak su yada sıcak tavuk suyu konurdu?
biz zaten pirinç yemiyoruz.bulgurda bunu denemeliyim.kuzenimde yazın güzel domatesleri rendeleyip bu pbardaklara koyuyor.kısın yemeklere atıyor.

akasyakokusu dedi ki...

merhaba güzelim..çok pratik bir yöntem..bende bazen et suyu bazende domates rendeliyorum kalıplara koyuyorum..özelliklede kalıp aldım dolaba koymak için..hele domates çorbalara el altında kolay oluyor..
davetin içinde çookk tşk ederim..mutlaka katılmaya çalışacağım..
iyi geceler sevgiler..