BIZIM COCUKLARDAN BUYUKLERIN DOGUMGUNLERINI KUTLAMAYA FIRSAT KALMIYOR. O KADAR YOGUN BIR DOGUMGUNU TRAFIGIMIZ VARKI BIZDE BUYUKLERIN DOGUM GUNLERINI KUTLAMIYORUZ PEK. DAHA DOGRUSU DUSUNUP GELENE KAPIMIZ ACIK. DAVET ETMEDIGIMIZ ICIN PEKTE BIRSEY HAZIRLANMIYOR ELBET. BENDE OYLE OLDUGUNDAN DUN YAYINLADIGIM PASTAYI VE BUGUN YAYINLADIKLARIMI HAZIRLADIM. SADECE ABLAM, KIZLARI ABIM VE YENGEM GELDI. IYIKIDE FAZLA BIRSEY HAZIRLAMAMISIM. HERNEYSE DUSUNUP GELENLER SAOLSUN. TAKI MAKYAJ VE COK GUZEL BIR PIKE TAKIMIDA HEDIYE GELDI :))) LAFI UZATMADAN TARIFLERIME GECIM. COK FAZLA UGRASMAK ISTEMEDIM. ISTE TARIFLER
PEYNIRLI MUSKA BOREGI :
2 YUFKA
SOSU ICIN :
1 YUMURTA
1 CAY BARDAGI SUT
YARIM CAY BARDAGI SIVIYAGI
HARCI ICIN :
1 KASE BEYAZ PEYNIR
KIYILMIS MAYDONOZ
YAPILISI :
SOS ICIN MALZEMELERI KATIP SASU HAZIRLA. YUFKANIN BIRINI SERIP UZERINE SOSTAN SUR. DIGER YUFKAYIDA UZERINE SER VE YINE SOS SUR. PEYNIRI UFALAYIP MAYDONOZLA KAT. YUFKAYI ONCE ORTADAN IKIYE SONRADA 3 PARMAK KALINLIGINDA SERITLER KES. BIRER KASIK HARC KOYUP MUSKA SEKLINDE KAPAT. TEPSIYE DIZIP UZERINE KALAN SOSTAN SURUP ARZUYA GORE BIRSEYLER SERPISTIRIN VE ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECEDE KIZARANA KADAR PISIRIN...
BU TARIFIN ADI YOK, ABLAM ALMANYADA GORMUS VE COK SEVMIS. HERZAMAN YAPARDI SIMDI BIRDE BEN DENEYIM DEDIM COK PRATIK OLDUGU ICIN..ASLINDA KULLANDIGIM BIR MALZEME VAR VE ONUN TURKCESINI BULAMADIM. HOLLANDACASI GECONDENSEERDE MELK. BELKI SIZ BUNU KOPYALAYARAK GOOGLE'DAN TUKCESINI BULABILIRSINIZ. KOYULASTIRILMIS SEKERLI SUT ASLINDA, AMA YINEDE TAM OLARAK ISMINI BULAMADIM. TARIFI YINEDE SIZINLE PAYLASMAK ISTIYORUM.
ARZUYA GORE MILFOY YAPRAKLARI
1 KONSERVE YUKARDA ANLATTIGIM SUTTEN
YAPILISI :
MILFOY YAPRAKLARINI YUVARLAYIP RULO YAPIN VE 1 SANTIM KALINLIGINDA KESIN. MILFOYLERI TEPSIYE KOYUP KIZARANA KADAR 200 DERECELIK FIRINDA PISIRIN.UZERINE KONSERVE SUTU DOKUP HAFIFCE KARISTIRIN. ISTE BU KADAR...
BIRDE MARKETTE BULDUGUM SALATA KUPLAR VARDI EVDE. HAMURDAN YAPILMIS, KITIR KITIR. TAM IKRAMLIK TEK LOKMALIK KUPLAR. HAVA COOOK SICAK OLDUGU ICIN SARMSAKLI CACIK YAPIP ICLERINE DOLDURDUM. BU TARIFIMI AYRINTILI VERMEYE GEREK YOK. HEPSI BU KADAR...
NAPALIM, EGER BIRDE BIZ BUYUKLERIN DOGUMGUNLERINI AYRINTILI KUTLARSAK OMRUMUZ BIRBIRIMIZE DOGUMGUNU ZIYARETINE GITMEKLE GECECEK... :)))
9 yorum:
Merhaba,
öncelikle doğum günün kutlu olsun.
Birde ellerine sağlık ne çok şey yapmışsın. Ben bu Milföy hamurlu tarifi denemek istiyorum ama Türkiye'de ne kullanabilirim diye düşünüyorum...
Koyu kremamsi bir süt herhalde degil mi?
Almanca da Schlagsahne vardır, ona yakın mıdır tadı?
Teşekkürler
Işıl
Sevgiler
ooy maşallah becerikli kardeşime.. doğum günün kutlu olsuun canım nice seneelre.. ebruli pastan harika olmuş ellerine sağlık
canım gecmıs dogum gunun kutlu olsun.. Daha nıce yaslara dılıyorum..
cok guzel seyler varmıs valla.. afıyet olsun yıyen herkese..
canım o guzel yorumunla benı cok mutlu ettın.. herzaman beklerim..
sevgılerımı bırakıyorum.
gorusmek uzere.))
http://fatostuncay.blogcu.com/
Doğum günün kutlu olsun canım.mamacıklar çok lezzetli görünüyor yine.Pastanda bir harika hemen yapıp yemek istiyorum bnde.. :D
Neler neler yapmışsın,menü şahane.Ellerine sağlık..
Sevgiler..
Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Miraç kandilin mübarek olsun...
selam cnm yarından itibaren aşağıya kopyaladığım duyuruyu sayfanda yayınlayabilirsin ancak tarifleri yayınlamaya ayın 10unda başlaman gerekiyor lütfen duyuruyu birçok kişiye göndermeye çalış katılım çok olursa ziyaretçi sayısı çoğalır cnm
etkinlik ramazanın gelmesi nedeniyle 20 gün sürecek eylülün birine kadar yapılacak sonra ramazan etkinliğimiz gelecek cnm kolay gelsin şimdiden banneride hazırlayyıp göndereceğim daha sonra
duyuru metni
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
Doğum günün kutlu olsun.Ne güzel şeyler hazırlamışsın.Bayıldım valla.
canim bak bir geldim tam geldim böyle enfes lezzetlerede yorum yazmadan gitmeye gönlüm razi gelmedi ama su süt gibi dedigin seyi cok merak ettim bizim burda schlag sahne var ondan olamaz cünki o tatli degil ama koyu kivamda kremasi bir tadi var pastalarda seker ve sertlestirici ile cirpilarak servis yapilir belki öyledir neyse süper olmus ellerine saglik
Yorum Gönder