2 Mart 2008 Pazar

NIMET YENGENIN PATATESLI COREGI...

BILDIGINIZ GIBI UZUN BIR ARANIN ARDINDAN TEKRAR ISE BASLADIM. ILK BASTA ZORLANSAMDA BIRAZ ALISTIM SAYILIR. UZUN BIR MASAA YAKLASIK 25 BAYAN CALISIYORUZ VE HAL OYLE OLUNCA TARIFLER, DIZILER VE DEDIKODULAR HAVADA UCUSUYOR. BIR TAIFIDE BEN TAM DUSERKEN HAVADA KAPTIM. SAOLSUN NIMET YANGENIN TARIFI. ADINDANDA BELLI OLUYOR ZATEN. KAYINVALIDEMIN GELDIGI HAFTASONUNA KAHVALTIYA YAPTIM. MIS GIBI CAYLA YEDIK VALLA. SIZDE DENEYIN…

MALZEMELER :

1 KILO UN
1 BUCUK BARDAK SIVIYAGI
1 PAKET YAS MAYA
TUZ
ALABILDIGI KADAR SUT

HARCI ICIN :

5 PATATES
2 SIVRIBIBER
1 SOGAN
1 KASIK SALCA
TUZ, SIVIYAGI, BAHARAT

UZERINE 1 YUMURTA

YAPILISI :

UNU BIR KABA AL VE ORTASINI AC. ORTAYA MAYAYI KOY VE AZ ILIK SUTLE ERIT. SIVIYAGINIDA KAT KARISTIR. TUZU UNUN UZERINE SERP VE AZAR AZAR SUT ILAVE EDEREK HAMURU YOGUR. MAYALANMAYA BIRAK. BU ARADA HARCI HAZIRLA. PATATESLERI ISTER RENDELE ISTER MINIK KUP SEKLINDE DOGRA, BEN RENDELEDIM. SOGANIDA AYNI SEKILDE RENDELE VEYA DOGRA. BENIM ESIM SOGANI SEVMEDIGI ICIN BEN RENDELEDIM. SIVRIBIBERLERI DOGRA, DIGER MALZEMELERIDE KAT VE HARCI HAZIRLA.MAYALANAN HAMURDAN YUMURTA KADAR BEZELER AL, YEMEK TABAGINDAN AZ KUCUK BUYUKLUKTE AC VE HARCTAN KOY. YARIM AY SEKLINDE KAPAT VE TEPSIYE DIZ. UZERINE YUMURTA SUR, ARZUYA GORE COREK OTU VEYA SUSAM SERP VE ONCEDEN ISITILMIS EN YUKSEK DERECEDE UZERLERI KIZARANA KADAR PISIR. AFIYET OLSUN…

6 yorum:

yildiz dedi ki...

Sevgili arkadasim,ben de diyorum niye bana ugramiyorsun.Ise baslamissin,calisiyorsunuz ve de muhabbet ediyorsunuz.Gözümüz yok,Allah bozmasin.Bakalim bu muhabbetlerden nasil tarifler gelecek bize.Ellerinize saglik,afiyetler olsun.Güzel bir hafta gecirmen dilegiyle sevgiler..

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım..Selamlar...

Tatli Hatiralar dedi ki...

merhaba :) corekler cok guzel gorunuyor :) ama ben en cok ismini sevdim . cunku benim annem de yaptigi her yemek ve pastaya tarifi kimden almissa onun ismini verirdi :)) yurdanur revani, Yesimin kurabiye, Mehpare yaspasta gibi :)) sevgilerimle :)

Fulya dedi ki...

patatesli çörek ha hemde bizsiz.Eline sağlık.

Hayatın Ressamı dedi ki...

ellerine sağlık çapankızı unuttuğumu sanma her fırsatımda buradayım.ne şanslı kayınvaliden var.senin gibi bir gelin bulmuş.anneninde eli çok güzel.kayınvaliden sizinkadar beceriklimi?

Ilker Erdem dedi ki...

Canim corekler cok guzel gorunuyor. Biz de cok severiz hamur isini. Ellerine saglik. Sevgiler