3 Mart 2008 Pazartesi

P.D.C.S 17 VE HASHASLI IRMIK TATLISI...

SEVGILI ARKADASIM http://sefertasi.blogcu.com/ BU SEFERKi CAY SAATI ETKINLIGINE EV SAHIBELIGI YAPIYOR.KENDISINE KOLAYLIKLAR DILIYOR VE BENDE BIR TATLIYLA BU ETKINLIGE KATILIYORUM. BU TATLIYI ILK GORDUGUMDE COK SASIRMISTIM. TATLININ ICINDE HASHASTAMI OLURMUS DIYE DUSUNMEKTEN KENDIMI ALAMADIM. EH, DENEYIM BAKALIM OLUYORMUYMUS DEDIM VE GERCEKTEN SUPER OLMUS. ARKADASIMIN ELLERINE SAGLIK. TARIFINI ISTEMISTIM HA BUGUN HA YARIN DERKEN IS YERIMDE BASKA BIRINDEN ALDIM VE HAFTASONU HEMEN KOLLARI SIVADIM. AYNI ILK YEDIGIMIN TIPKISI IDI. YERKEN CITIR CITIR HASHASIN SESI COK HOS OLUYOR. UZERINE BIRDE HAZIR KREMA SIKARSAN. OHHH YEMEDE YANINA SOYLE 2.80 UZAN…

MALZEMELER :

5 YUMURTA
1 BARDAK TOZ SEKER
1 BARDAK HASHAS
1 BARDAK SIVIYAGI
1 BARDAK IRMIK
1 BARDAK UN
1 PAKET VANILYA SEKERI
1 PAKET KABARTMA TOZU

SERBETI ICIN :
1 BUCUK BARDAK TOZSEKER
3 BARDAK SU

YAPILISI :
YUMURTAYLA SEKERI KOPURT. HASHASLA SIVIYAGINI KAT KARISTIR. KALAN MALZEMELERIDE KAT VE CIRP. KARISIMI YAGLANMIS FIRIN TEPSISINE DOK. YALNIZ BIR NOT VERMEK ISTIYORUM TEPSINIZ KELEPCELI KALIPTAN BIRAZ DAHA BUYUK OLSUN, YOKSA COK KALIN OLUR. ONCEDEN ISITILMIS 170 DERECELIK FIRINDA KURDAN TEMIZ CIKANA KADAR PISIR. KEKI FIRINA KOYAR KOYMAZ SERBETINI KAYNAT VE ILIMAYA BIRAK. KEK PISTIKTEN SONRA BIRAZ ILIMAYA BIRAK. ISTEDIGIN SEKILDE KES VE ILIK KEKIN UZERINE ILIK SERBETI DOK. SOGUDUKTAN SONRA ISTER KAYMAKLA ISTER KREMAYLA ISTERSENIZ SADE OLARAK YIYEBILIRSINIZ.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

canım,
Sunum ve orijinalite olarak tarifine bayıldım, ellerine sağlık hem bu güzel tarif için hem de katılımın için çooooooooooooooooooooook teşekkürler:))) tarif yayına girdi bile...sevgilerimle

Fulya dedi ki...

Canım haşhaşlısını hiç yememiştim.Ama çok güzele benziyor.Bir denemek gerek.