21 Ekim 2008 Salı

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI 28 ICIN MANTARLI BOREK...

SEVGILI YASEMIN, YANI TATLIKURABIYEM, P.D.C.S.'NIN 28. EV SAHIBELIGINI YAPMAKTA. KENDISINE ETKINLIKTE BASARILAR VE BOL KATILIM DILIYORUM. BENDE BIRSEY YAPIP YOLLAMAK ISTEDIM. NE YAPACAGIMI BILMEDIGIM ZAMAN BUZDOLABIMI ACAR BIR BASTAN ASSAGIYA SUZERIM ICINDEKILERI :)))YINE OUYLE YAPTIM VE BIR BAKTIM KIYIYA KOSEYE BIR POSET GIZLENMIS. AAA, NEDIRKI BU DEYIP BAKTIM, ICINDEN MANTAR CIKTI. GECEN GUN ALMISIM FARKINDA OLMADANDA UNUTMUSUM. NE YAPSAM BU KADAR MANTARI DEDIM. PIZZA YAPSAM DOLMABIBERLERIM YOK, KAVURMASINI YAPSAM KAHVALTILIK GIBI OLUR EN IYISI BOREK YAPIM HEMDE DENEMIS OLURUM DEDIM. SAHANE BIR BOREK OLDU INANIN. EN AZINDAN FARKLI BIR ALTERNATIF. ISTE TARIFI :

MALZEMELER :
YARIM KILO UN
1 PAKET MAYA
1 BARDAK ILIK SUT
TUZ , ALDIGI KADAR SUT

HARCI ICIN :
YARIM KILO MANTAR
3 SOGAN
2 DOMATES
TUZ

YAPILISI :
MAYAYI KABIN ICINE ALIP ILIK SUTLE ERIT. UNU BASKA BIR KABIN ICINE AL VE ORTASINI HAVUZ GIBI AC, MAYA KARISIMINI ORTASINA DOK. UNUN UZERINE BIRAZ UZ SERP. AZAR AZAR SUT ILAVE EDEREK KULAK MEMESI YUMUSAKLIGINDA BIR HAMUR YOGUR VE MAYALANMAYA BIRAK. BU ARADA HARCINA GECELIM. SOGANLARI YARIM HALKA SEKLINDE SOGRAYI SIVIYAGDA SOTELEYIN, MANTARLARI INCE DOGRAYIP SOGANLARIN ICINE ILAVE EDIN. SON OLARAK DOMATESLERIDE KUP SEKLINDE DOGRAYIP ILAVE EDIN. HARCI PISTIKTEN SONRA TUZUNU ILAVE EDIP SOGMAYA BIRAKIN. HAMUR MAYALANINCA 2 ESIT PARCAYA BOLUP BIRINI TEPSI BUYUKLUGUNDE AC. HARCIN TAMAMINI UZERINE DOSE.DIGER HAMURUDA TEPSININ BUYUKLUGUNDE ACIP UZERINE KAPAT. BEN UZERINE EVDE YUMURTA KALMADIGINDA SUT SURDUM AMA SIZ UZERINE YUMURTA SARISI SURUP ARZUYA GORE SERPISTIRIN. ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELIK FIRINDA UZERI KIZARANA KADAR PISIRIN.



12 yorum:

keskinli dedi ki...

canim nasil börek bu böyle ya
hic aklima gelmezdi dogrusu süper olmus balim ellerine saglik sevgiler öptüm

fatosun mutfagından... dedi ki...

bitanemmm ellerine sağlık bayılıyorum senin böreklerine ..sevgiler öptümm

Adsız dedi ki...

ellerine saglık hayatım muhtesem gozukuyor.. cok da guzel anlatmıssın..
opuyorum cok..
sevgiler:)

antepası dedi ki...

Ben tepsiyi aldım kaçtım.Bye bye

Selma Alkan dedi ki...

Canimmmmm Umran ablacim cok tesekkur ederim o simsicacik icten mesajin icin..dogru arayi cok uzattim ama en kisa zamanda siteme tekrar donecem..hepinizi ozledim cok ozledim cunki..ben yokken sen nefis leziz tariflerinle herkesi buyulemissin..resimleri gordukten sonra ben bir hayli aciktim ellerine saglik optmm

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR CANIM ;
ARTIK GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ İSTANBUL BULUŞMALARININ 3 .SÜNÜ GERCEKLESTİRECEGİZ DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN 8 KASIM 2008 SAAT 14:00 DE BAKIRKÖY GALERİA DA ALT KATINDA MADODA BULUŞACAGIZ SENİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIM .
DAVET ETMEYİ UNUTTUGUM YADA YETİŞEMEDİM TÜM İSTANBULDAKİ SİTE SAHİBİ DOSTLARIM HEPİNİZİ BEKLİYORUM GELMEK İSTERSENİZ EGER YORUM KISMINA TELEFON VE İSİMLERİNİZİ BIRAKMANIZ YETERLİ OLACAKTIR İSTERSENİZ MSN ADRESLERİNİZİDE YAZABİLİRSİNİZ. YORUMLARIM ONAYLIDIR VE KESİNLİKLE YAYINLANMAYACAKTIR. LÜTFEN BANA OLUMLU YADA OLUMSUZ YORUM BIRAKINIZ
SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL

Hayatın Ressamı dedi ki...

ay ben bunu yerim işte çok süper görünüyor .bende yarım kilo mantar var bende başka bir şey yapıcam şimdi.güzel olursa yayınlarım.

zarpandit dedi ki...

mantara hayır diyemeyeceğim :)

enfes bu tarifin hayatım:)

ödül için coook tesekkur ederim tatlım :))

fatosun mutfagından... dedi ki...

hayırlı cumalar canım..allah her şeyi gönlünce ve dilediğince versin..sevgiler

hdidem95 dedi ki...

nefis bir tarif ellerine sağlık canım hayırlı cumalar sevgiler

Adsız dedi ki...

selam canim
Dünyada dört nimet vardir, bunlar kendisine verilen kisi dünya ve ahiretin hayrini görmüstür.Bunlar; Zikreden dil, Sükreden kalp, Sikintilara katlanan beden ve saliha kadin.. HZ.MUHAMMED (S.A.V) hayirli cumalar.

mmmm nefis olmus boregin bitanem, hemde cokta pratik,ellerine saglik
selamlarimla
baharhabercisiyim

keskinli dedi ki...

balim mutlu hafta sonlari öptüm kocaman