SEVGILI OKTAY USTANIN KITABINDAN NEFIS BIR TARIF VAR SIRADA. KITAPLARINI KARISTIRIRKEN GOZUME CARPTI VE HEMEN DENEDIM. SONUC USTAMIN HER TAFIFI GIBI MUKEMMEL OLDU. TAM IFTAR SOFRASINA LAYIK BIR YEMEK.KITABI OLMAYANLAR ICIN TARIFI…
MALZEMELER :
300 GRAM KIYMA
1 SOGAN
1 YUMURTA
1 TUTAM MAYDONOZ
1 CAY BARDAGI GALETA UNU
2 DIS SARIMSAK, BEN SARIMSAK TOZU KULLANIYORUM
TUZ, KARABIBER, SIVIYAGI
SOSU VE HARCI ICIN :
BAYAT EKMEK VEYA PIDE
1 KASE YOGURT
2 TANE DOMATES
2 DIS SARIMSAK, VEYA SARIMSAK TOZU
1 TATLI KASIGI SALCA
2 KASIK TEREYAGI
TUZ
YAPILISI :
KABIN ICINE KIYMAYI ALIN. SOGANI UZERINE RENDELEYIN. KALAN MALZEMELERIDE KATIP KOFTEMISI YOGURUYORUZ. KUCUK PARMAK KALINLIGINDA KOFLELER YAPIP TAVADA VEYA IZGARADA PISIRIYORUZ. BAYAT EKMEKLERIMIZI KUP KUP DOGRAYIP ONCEDEN ISITILMIS FIRINDA 5 DAKIKA KIZARTIYORUZ. SERVIS TABAKLARIMIZIN ORTASINA EKLEKLERI TEPELEME KOYUYORUZ. YOGURDU CIRPIP EKMEKLERIN UZERINE DOKUYORUZ. TAVAYA TEREYAGINI KOYUP DOMATES KUP SEKLINDE DOGRAYIP SOTELIYORUZ. SARIMSAGIDA DOGRAYIP ILAVE EDIN, TOZ KULLANIYORSANIZ BENIM GIBI SONA BIRAKIN. SALCAYI VE AZ SU ILAVE EDIP SOSU KAYNATIYORUZ. SON OLARAK TUZUNU VE SARIMSAK TOZUNU ILAVE EDIN. PISEN KOFTELERI YOGURDUN UZERINE DIZIN. BUNUNDA UZERINE SOSU DOKUP SICAK SERVIS YAPIN.
21 Eylül 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Sitenize bayıldım..Ellerinize sağlık.Pastalar da bir harika:)benim de sitemi ziyaret ederseniz çok sevinirim.
Bizim kiz yine dokturmus ,ellerine saglik harikasin canim ya.
canım annemde gecen gun yaptı yalancı iskender diye ad bile taktı:)
kalan ekmekleri pideleeri fırınlayıp köfteleri tavada/fırında kızartıp üstüne tereyağ yogurt yogun domates sos..
hımmm..ama seninki kadar gzel değildir herhalde:)))
kebab şahane ellerine sağlık canım sevgiler
güzel yüzlüm nbr nasılsın bakalım bu ara misafirlerim vardı birde işte vakit bulamayınca gelemedim balım allaha emanet ol kocaman öpüyorum seni sevgiyle kal
Yorum Gönder