5 Ağustos 2008 Salı

KALBURA BASTI

COK DUYUPTA HIC YEMEDIGIM VE YAPMADIGIM BIR TATLI TARIFINI VERECEGIM BUGUN. ISMI HER ZAMAN COK HOSUMA GITMISTIR. GORUNTUSUDE KEZA…ILK YAPMAMA RAGMEN COK NEFIS OLDU. BIRKAC TANEDE ABLAMLARA YOLLADIM, ABLAM BIRAZ PIMPIRIKLIDIR :)) KOLAY KOLAY BEGENMEZ, ODA KALBURA BASTIMI COK BEGENMIS. DEMEKKI SINAVDAN BASARILI ILE GECMISTIR VE YAPILMAYI SIDDETLE TAVSIYE EDILIR. :))

MALZEMELER :

SERBETI ICIN :

2 BARDAK SU
2 BARDAK TOZSEKER

HAMURUNA :
125 GRAM MARGARIN
1 CAY BARDAGI YOGURT
1 CAY BARDAGI SIVIYAGI
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 YUMURTA
ALDIGI KADAR UN

ICINE CEVIZ

YAPILISI :

ILK ONCE SERBETINI KAYNATIP SOGMAYA BIRAKIN. HAMURU ICIN UN HARIC HEPSINI KATIP KARISTIRIN. AZAR AZARDA UN EKLEYEREK KULAK MEMESI YUMUSAKLIGINDA HAMUR ELDE EDIN. HAMURDAN YUMURTA KADAR BEZELER KOPARTIP YUVARLAYIN. KIZARMA SUZGECI OLARAK KULLANDIGIMIZ MUTFAK GERECIMIZIN UZERINE BEZEYI KOYUP CAY TABAGI KADAR BASTIRARAK ACIP IZINE CEVIZ KOYALIM. YUKARI UCUNDAN TUTUP YAVASCA ASSAGIYA DOGRU CEKEREK KAPATIP KAPATILAN TARAFI ALTA GELECEK SEKILDE TEPSIYE DIZIN. ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA KIZARANA KADAR PISIRIN. TATLI CIKAR CIKMAZ SOGUK SERBETI DOKUN. SERBETINI CEKTIKTEN SONRA AFIYETLE YENMEYE HAZIR…

8 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

kirpi kurabiye de diyebilir miyiz bunlara(şeklen tabi):-) çok güzel olmuş eline sağlık

ASLI dedi ki...

ellerine sağlık canım yine döktürmüşsün

Jasminskager dedi ki...

Canim ne guzel seyler yapiyorsun aferin sana .Harika olmus en yakin zamanada deniyecegim.Ellerine saglik.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, etkinlik icin hazirladigim pilav yayinda buyur gel al, sana kolay gelsin, sevgiler.....

Lütfi Mutluer dedi ki...

Mrb arkadaşım çok güzel bir blog olmuş başarılarının devamını dilerim..
Benim siteme de beklerim www.anindayorum.com
Hoşçakal...

hdidem95 dedi ki...

canımm etkinlik tarifim sayfamda hazır alabilirsin kolay gelsin diyorum sevgiler

NzlGl dedi ki...

Nefis görünüyorlar ellerine sağlık
öyle kolay bir tatlıda değildir bu zahmet ve emek ister. Halalarım çok yaparlardı bu tatlıyı ama onlar tatlıyı şekillendirirken rendeyi kullanıyorlardı kızartma süzgeçine alternatif olabilir:))

sevgiler

NlyStyle dedi ki...

kalbura bastı en sevdiğim tatlılardandır. Çok güzel görünüyor. Bayılırım. Ellerinize sağlık...