19 Eylül 2009 Cumartesi

RAMAZAN BAYRAMI VE BURMA BAKLAVA...



GELDI GELECEK DERKEN ISTE GIDIYOR :( 1 AYDIR NE GUZELDI AKSAM SOFRALARIMIZ. TURKIYE KADAR OLMASADA BIZDE BURDA COK GUZEL BIR RAMAZAN AYI GECIRDIK. ORUCUMU TUTABILDIM, BUNUN ICIN COK HUZURLUYUM. RABBIM SAGLIK SIHHAT VERSIN YETERKI, NE KADAR GEC ALILIRSA ACILSIN SABRINI VERIYORMUS ALLAHIM. ORUC TUTMUS OLAN BUTUN ARKADASLARIMIN MUBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYORUM. KIMSE DARILMASIN, TUTMAYANLARIN BAYRAMINI KUTLAYAMICAM, CUNKU RAMAZAN BAYRAMI ORUC TUTANLARIN BAYRAMI. SAGLIK PROBLEMLERI SEBEBIYLE TUTAMAYANLARI KASTETMIYORUM TABIKI, ONLAR KENDILERINI BILIRLER :)

BENDE ILK DEFA BAKLAVA DENEDIM. DAHA DOGRUSU ABLAMAMLAR, YENGEMLER FELAN HEPBIRLIKTE YAPTIK. HERKEZ KENDI TEPSISINI YAPTI. BEN BURMA BAKLAVA YAPMAYI TERCIH ETTIM. TADINA BAKTIM, ILK DENEYIMIMI GORE HARIKA. ELLERIMIZE SAGLIK :))

MALZEMELER : 2 TEPSILIK
1 BUCUK CAY BARDAGI SIVIYAGI
1 BUCUK CAY BARDDAGI SU
3 YUMURTA
1 CAY KASIGI KABARTMA TOZU
YARIM LIMONUN SUYU
BIR CIMDIK TUZ
ALDIGI KADAR UN

CEVIZ ICI
NISASTA

YARIM PAKET TEREYAGI
1 BARDAK SIVIYAGI

SERBETI ICIN :
3 BARDAK SU
3 BARDAK SEKER
BIR KAC DAMLA LIMON SUYU

YAPILISI :
BUTUN MALZEMELERI KABIN ICINE ALIP HAMURA AZAR AZAR UN ILAVE EDIP KULAK MEMESI YUMUSAKLIGINDA HAMUR YOGURUN. YUMURTA KADAR BEZELER ALIP BIRAZ DINLENDIRIN.
NISASTAYLA UNU KARISTIRIP BEZELERI BU KARISIMLA MUMKUN OLDUGU KADAR INCE ACIN. ACTIGINIZ YUFKAYA CEVIZ ICI SERIP OKLAVAYA SARIN. OKLAVADAN CIKARTMADAN IKI ELINIZLE YAVASCA BUZUN VE OKLAVADAN ITEREK CIKARTIN.

ISTEDIGINIZ BUYUKLUKTE KESIP TEPSIYE DOLAMALI SEKILDE DIZIN.


TEREYAGI VE SIVIYAGINI BIR TAVADA ERITIP YAVASCA TATLININ UZERINE GEZDIRIN. ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA NAR GIBI KIZARANA KADAR PISIRIN.
BU ARADA SERBETINI KAYNATIN. SERBET ILIK TATLI ISE SOGUK OLACAK. SERBETINI CEKINCE SERVISE HAZIRDIR.

AFIYET OLSUN...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

HER ILKBAHARDA GELINCIKLERIN EN GUZEL BASLANGICLARI MUJDELEMESI GIBI, BU BAYRAMIN DA SANA VE AILENE MUTLULUK VE NESE GETIRMESINI DILIYORUM... IYI BAYRAMLAR!


www.yenitadlar.blogcu.com

fatosun mutfagından... dedi ki...

ümranım bitirdin beni..harika görünüyor..ellerine sağlık hayatım

Nurdan :) dedi ki...

Ablacim Harikasin :)
Gercekten tariflerin super otesi! Yazilarin cok hosuma gidiyor. Yani sitenden hem yeni tarifler ogreniyorum hemde eyleniyorum. Cok cana yakin birisin sanirim, daha dogrusu yazilarindan oyle gorunuyor. Umarim daha nice nice tarifler ve yazilar paylasirsin bizimle. Ik zal je in ieder geval regelmatig lastigvallen hier op je site ;)
Cok cok tesekkur ederim, voor alles wat ik hier op deze site heb geleerd en alle leuke & vooral vrolijke teksten!

Nurdan,

Ps, oglusunda cok seker, Allah (c.c.) nazarlardan korusun!

http://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba tatlı ne kadar yıyemesemde çok guzel görünüyor bende sıvaslıyım hemserıyız gardenyanın kuzenıyım sevgıler

Adsız dedi ki...

Making money on the internet is easy in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat seo world[/URL], You are far from alone if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood ways to build an income online.