6 Aralık 2009 Pazar

KURU POGACA...



ANNEMLERIN VE KAYIN VALIDEMIN GELECEK OLMASI NEDENIYLE KOLLARI SIVAYIP HAZIRLIKLARA BASLADIM. SON YAZIMDA ANLATTIGIM GIBI YOGUN BIR AYIN ICINDE GIRDIM, ALLAH BANA KOLAYLIK VERSIN :)) KAFAMDA O KADAR COK SEY VARKI, NERDEN BASLASIM, HANGISINI YAPSAM HIC BILMIYORUM. BAZEN HERSEYI BIRAKIP GIDESIM GELIYOR UZAKLARA.. 2 GUN GITSEM KAFAMI DINLESEM SANKI YENIDEN DOGMUS SEKILDE DONECEK GIBI HISSEDIYORUM KENDIMI. AMA NEEERDEEEEE... KIMI NEYI BIRAKIP GIDIYOSUN ???? NEYSE, BEN KAFA YORGUNLUGUMLA BOGUSA DURURKEN SIZDE KURU POGACAMIN TARIFINI OKUYUN, BELKI SIZDE DENERSINIZ, MISSSS GIBI OLDU VALLAHI..

MALZEMELER :

2 BUCUK BARDAK UN
250 GRAM MARGARIN
1 BUCUK CAY KASIGI KURU MAYA
1 CAY BARDAGI SU
1 CAY KASIGI TUZ
2 CAY KASIGI TOZ SEKER

1 KASE BEYAZ PEYNIR
KIYILMIS MAYDONOZ

YAPILISI :

UNU BIR KABIN ICINE AL VE ORTASINI AC. MAYAYLA SUYU ORTASINA DOK VE 15 DAKIKA MAYALANDIR. DAHA SONRA DIGER MALZEMELERIDE KATIP HAMURU YOGUR VE YINE 15 DAKIKA MAYALANDIR. BU ARADA HARCINI HAZIRLA. PEYNIRI UFALAYIP KIYILMIS MAYDONOZU KARISTIR ICINE. HAMURDAN BEZELER KOPARTIP ELINLE AC VER HARC KOYUP KLASIK POGACA SEKLINDE KAPAT. BU SEKILDE POGACALARI IYICE MAYALANDIR.

UZERINE YUMURTA SARISI SURUP ONCEDEN ISITILMIS 250 DERECELIK FIRINDA KIZARANA KADAR PISIR...

AFIYET OLSUN...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgilerimi yolluyorum.

Hayatın Ressamı dedi ki...

yoğun günler için allah kolaylık versin sana.gelenlerde yardım etsin canım herşey senin üstüne kalmasın.
ellerine sağlık.
oğlun nasıl fotolarını eklesene büyüdümü?

nebahat dedi ki...

s.a.guzel gozukuyor canim ellerine saglik...metinide senide opuyorum.annenler gelmistir buyuk ihtimal gozun aydin.ALLAH ayirmasin..Sen yine sanslisin benim ailem turkiyede canim vatanimda...Senin yine ailen burada ALLAH ayirmasin kimseyi sevdiklerinden.opuyorum seni

hamaratabla dedi ki...

Oh sıcak sıcak olucak şimdi.Birde yanında çay.Lezzetine doyum olmaz valla.Ellerine sağlık...