19 Nisan 2009 Pazar

CAYDANLIK PASTA VE ILK MARSHMALLOWHAMURU DENEMEM...



EVEEEEEEEEET, ISTE BOMBA GIBI GERI DONDUM. KENDIMI BIRAZ TOPARLADIM, TARIFLERIMI, RESIMLERIMI DUZENLEDIM VE ISTE YINE KARSINIZDAYIM. UZUN BIR ZAMANDIR FAZLA VAKIT AYIRAMIYORDUM SITEME AMA BU SEFER OYLE YAPMAYI DUSUNMUYORUM. O KADAR COK YORUM ALIYORUMKI 'NERELERDESIN, OZLEDIK' DIYE, ARTIK BURDAYIM INSALLAH. SIZE DAHA ONCE ANLATTIGIM GIBI YINE BIR DENEME TARIFIMI SUNACAGIM. BU ARALAR BIRSEYLER DENEMEYE CABALIYORUM NEDENSE :))) PASTACI OLMAYI KAFAYA IYICE SOKTUM SANIRIM :))
UZUN ZAMANDIR MERAK EDIP DENEMEK ISTEGIMI SONUNDA DENEYIP BASARDIM. MARSHMALLOWDAN SEKERHAMURU YAPIP PASTRA SUSLEDIM. ADI USTUNDE 'DENEME' O YUZDEN BIRAZ GORUNTU DANDIK YANI :))) FAZLA OZENMEDIM ANLICANIZ. NEYSE SONUC GUZELDI, SEKERHAMURUNU SEVMEDIGIM ICIN BUNU DENEYIM DEDIM, EGER BUNU SEVSEYDIM PASTALARIMI DEVAMLI BUNUNLA KAPLICAKTIM AMA BUNUDA PEK SEVDIM DIYEMEM. SEKERHAMURUNDAN IYI FAKAT COOOOK SEKERLI YAHU... ESIMIN ILK TEPKISI BILE AYNI OLDU. GERIYE MARZIPAN HAMURU KALDI, BIRDE ONU DENICEM BAKALIM. SOZU FAZLA UZATMADAN TARIFIME GECIMDE SIKILMAYIN YAZILARIMDAN...

MARSHMALLOW HAMURU ICIN:
USTA PASTACI AYSE YAMANA YONLENDIRMEK ZORUNDAYIM, CUNKU TARIFI HARFIYEN ORDAN ALDIM ARKADASLAR....
AMA BENIMDE YAPTIGIMA INANIN DIYE RESIMLERINI YAYINLIYORUM...







PASTANIN TARIFINE GELINCE...
RASTGELE BIRSEY YAPIM DERKEN ORTAYA 'DANDIK' BIR CAYDANLIK CIKARTTIM :)))

MALZEMELER :
MARSHMALLOW HAMURU
HAZIR KEK
HAZIR CIRPILMIS KREMA
CILEK MARMELATI
KURDAN

YAPILISI :
HAZIR KEKTEN BIR PARCA KESIP IKIYE BOLDUM. ARASINA CILEK MARMELATI VE HAZIR KREMA SURUP KAPATTIM.



DAHA SONRA HAMURUMU MERDANEYLE ACIP PASTAMI KAPLADIM. HAMURDAN BIRAZ PARCA KOPRTIP UZUNLAMASINA YUVARLADIM VE BUNDAN PASTAMA KULP YAPTIM.



BIRAZ DAHA KOPARTIP BIRDE CAYDANLIGIN EMZIGINI YAPIP ICINE KURDAN GECIRDIM VE BUNU PASTAMA SOKTIM, BU SEKILDE DUSMEDEN DURDU.UST TARAFINADA KAPAK SEKLINDE SUS YAPTIM. UZERINEDE DANDIK BIR KALP SUSLEMESIYLE PASTAMA SON VERDIM. BU KADAR YANI...


AFIYET OLSUN....

8 yorum:

mujdenin denemeleri dedi ki...

Çok şirin olmuş bence.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ümrancığım çok sevimli olmuş, dandik deyip durma haksızlık ediyorsun. Bu hamurla çalışması çok zevkli oluyor şekerli de olsa, ben bu hafta bir pasta yapacağım mershmellow ile. Öptüm seni.

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımm nefis görünüyor ellerine sağlık...mutlu haftalar..sevgiler:=))

Selma Alkan dedi ki...

Hayirli sabahlar Umran ablacim, ellerine saglik sekerhamurlu pastan cok guzel gorunuyorrrr ;) Keske bende boyle birgun yapabilsem..Neseli bir gun gecirmen dileyiyle sevgiler..

Jasminskager dedi ki...

Canim ne seker olmus boyle ellerine saglik.

sevil dedi ki...

aa hiçde dandik degil bence gayet hoş olmuş balım emegine saglık

reyyan dedi ki...

çok güzel olmuş elinize sağlık.
sevgiler.
reyyan

Adsız dedi ki...

cok guzel gorukuor ama marsmallow icindekilerin ne oldunu biliormusun arkadasim onun icinde domuz katki madeler var butun yumsak sekerlerde ve hazir krema larda hazir kekler de var aldinzi urunu arkasini lutfen okuyun ve arastirin ne kakti madeler kulanior daha cok uzun sure bozulmasin diye koyular .MONODIGLYCERIDE ACIDE GRAS..ESTERS..GELATINE..E471 E472....bunun gibi bir suru madde kulaniolar dikat edin lutfen aldiklariniza kulandiklariniza.

fransadan yozgatli kiz